6 motive pentru care ar trebui sa dormi goala

Publicat pe 28.01.2013 la 15:48 Actualizat pe 28.01.2013 la 16:54

Ne-am obisnuit sa ne trantim noaptea in pat in pijamale confortabile si sa uitam de agitatia de peste zi. Expertii spun totusi ca am avea parte de un somn mai odihnitor daca am renunta de tot la haine si am dormi exact asa cum ne-a lasat Mama Natura.

1.Multe femei se confrunta cu infectii in zona vaginala, iar vina o au si hainele groase. La temperaturi inalte, hainele stramte favorizeaza infectiile. Prin urmare, daca renunti la haine noaptea, este mai putin probabil sa contractezi un virus sau o ciuperca.

2. Desi iti place sa stai la caldura in patura, medicii spun ca e mai bine sa te odihnesti intr-un mediu racoros: "In timpul somnului, temperatura corpului scade, deci sa te infofolesti noaptea vine impotriva naturii si iti creaza disconfort fara sa-ti dai seama", spune Lisa Shives, medic generalist.

3. Cu cat ti-e mai rece noaptea, cu atat organismul tau produce mai multa melatonina si hormonul cresterii, luptand impotriva imbatranirii. "Cand temperatura corpului scade, organismul produce hormonul cresterii si are o actiune regeneratoare asupra celulelor tale", spune autoarea cartii "The hormone diet", Natasha Turner.

4. Nu mai acumulezi grasime. Daca dormi goala, dormi mai bine, deci scapi de stres, reducand productia de cortizol. Nivele scazute de cortizol = zero pofte si energie mai multa.

5. Odata ce incepi sa dormi goala, vei prinde mai multa incredere in tine. "Vei simti mai intens textura cearsafurilor si adierea vantului (daca ai geamul deschis) - senzatii foarte sexy, de altfel", spune Jennifer Landa, co-autoarea cartii "The Sex Drive Solution for Women".

6. Daca dormi zilnic goala in bratele partenerului tau, vei fi mai dornica de sex si te vei simti mai apropiata de el. In astfel de momente, corpul secreta oxitocina, unul din hormonii fericirii.

foto: news.com.au

În articolul

6 motive pentru care ar trebui sa dormi goala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x