6 motive pentru care femeile suferă mai des de depresie!
Publicat pe 27.06.2014 la 15:06 Actualizat pe 27.06.2014 la 15:28
Pe parcursul vieții doamnele au mai multe bătăi de cap cu această problemă decât bărbații
Pe parcursul vieții doamnele au mai multe bătăi de cap cu această problemă decât bărbații, fiind mai expuse la riscul dezvoltării unei depresii. Motivul este unul neclar, considerându-se o combinație între factorii biologici, hormonali, genetici, psihologici și sociali.
1. Vulnerabilitatea genetică - un istoric al familiei în care te-ai născut poate fi cheia spre descifrarea acestui risc. Gena în combinație cu evenimente stresante sau marcante din copilărie, pot duce la depresia feminină.
2. Dezvoltarea fătului - în timpul procesului de diferențiere a sexului viitorului copil, există o serie de hormoni care modifică porțiuni din creier. Dacă acest proces este întrerupt în vreun fel, există riscul dezvoltării unei sensibilități, făcându-le vulnerabile pe parcursul vieții.
3. Adolescența - În cadrul acestei etape din viață, atât femeile cât și bărbații sunt expuși la depresie, însă sexul slab este mult mai vulnerbil.
4. Sarcina - Fluctuațiile hormonale din timpul gravidității pot duce la creșterea riscului de apariție a depresiei. Problemele fătului sau o sarcină nedorită pot contribui și ele.
5. Menopauza - Tot hormonii sunt cei care poartă vina schimbărilor din viața femeilor. Aceștia pot determina modificări fizice și psihologice în cazul doamnelor înaintea dispariției ciclului menstrual.
6. Mediul înconjurător - Rolul femeilor în societate sau modul în care au fost crescute să se privească pe ele însele au o mare importanță, de asemenea.