6 obiceiuri GREȘITE pe care le avem în timpul mesei și la care TREBUIE să renunți imediat!
Publicat pe 15.07.2015 la 11:31 Actualizat pe 16.07.2015 la 14:29
Deşi avem impresia că mâncăm corect şi facem tot posibilul pentru a avea o alimentaţie sănătoasă, anumite obiceiuri sunt complet eronate
Deşi avem impresia că mâncăm corect şi facem tot posibilul pentru a avea o alimentaţie sănătoasă, anumite obiceiuri sunt complet eronate.
Este greșit să frigem carnea la grătar
Trebuie să avem grijă când frigem carnea pe grătar, pentru că se formează două substanțe care fac să crească riscul de cancer. Este vorba despre aminele heterociclice (AHC) și hidrocarburile aromatice policiclice (HAP) care se formează când carnea este supusă unor temperaturi ridicate (+ 150 grade Celsius) și timp îndelungat.
Potrivit Asociației spaniole împotriva cancerului (Asociación Espańola contra el Cáncer), 'este important să se evite alimentele la grătar, pentru că sursa de căldură atinge temperaturi înalte și, în plus, alimentul este în contact direct cu acesta și se arde mai ușor, producându-se benzopireni (substanțe cancerigene)'.
Giuseppe Russolillo Femenías, președinte al Fundației spaniole de dieteticieni-nutriționiști, recomandă să se limiteze acest tip de tehnică culinară. Potrivit dieteticianului, când carnea este prăjită ușor sau friptă la tigaie, se creează un strat protector pentru proprietățile alimentului, dacă se folosește 'o cantitate generoasă' de ulei de măsline virgin.
Citește și: Te trezești obosită dimineața? 5 motive surprinzătoare