7 moduri în care berea este benefică sănătății
Publicat pe 23.02.2014 la 12:08 Actualizat pe 23.02.2014 la 12:28
O bere rece este ideală pentru a te relaxa la finalul une zile obositoare. Un consum ridicat de bere este asociat cu probleme cu ficatul și inima și chiar anumite tipuri de cancer. Dar știai că dacă este consumată cu moderație, berea poate fi bună pentru sănătatea ta.
O bere rece este ideală pentru a te relaxa la finalul une zile obositoare. Un consum ridicat de bere este asociat cu probleme cu ficatul și inima și chiar anumite tipuri de cancer. Dar știai că dacă este consumată cu moderație, berea poate fi bună pentru sănătatea ta.
Berea este conține nutrienți, inclusiv fibre solubile, magneziu, seleniu, fosfor, biotină, acid folic și vitaminele B6 și B12.
1. Scade riscul de boli de inimă
Consumul moderat de bere scade riscul de boli cardiovasculare. Acest lucru este datorită faptului că fibra solubilă conținută în bere ajută la reducerea colesterolului rău din sânge. O cantitate mică de bere consumată în mod regulat crește nivelul colesterolului bun, iar acesta la rândul său reduce șansele îngroșării sângelui și a pereților arterelor.
2. Reduce pietrele la rinichi
Berea este cunoscută și pentru faptul că scade riscul apariției pietrelor la rinichi cu până 40%. Conținutul ridicat de apă din bere face ca rinichii să funcționeze în mod optim și să elimine toxinele. Mai mult, faptul că berea este diuretică te ajută să nu te deshidratezi, iar deshidratarea este principala cauză a apariției pietrelor la rinichi.
3. Ajută creierul să funcționeze mai bine
Consumul moderat de bere reduce riscul dezvoltării unor probleme cu memoria cu până 23%. Mai mult, scade riscul de Alzheimer și demență pentru că stimulează dezvoltarea de noi celule ale creierului. Berea crește și puterea de concentrare.
4. Te protejează de infarct
Consumul moderat de bere reduce riscul de infarct cu până 50%. Bere previne apariția cheagurilor de sânge ce ar putea împiedica circulația sângelui către inimă, gât și creier.
5. Face oasele mai puternice.
Berea conține un nivel ridicat de silicon natural, un compus ce este asociat cu o stare bună de sănătate a oaselor. Siliconul crește densitatea minerală a oaselor și le îmbunătățește rezistența. Cu toate acestea, berea în cantități ridicate slăbește oasele și crește riscul fracturilor osoase.
6. Previne cancerul de prostată
Consumul moderat de bere are și efectul de a reduce riscul apariției cancerului. Berea conține un antioxidant puternic, cunoscut pentru proprietățile sale anticancerigene. Tot acest antioxidant reduce și șansele apariției cancerului de sân la femei.
7. Reduce riscul apariției diabetului
Comsumul moderat de bere reduce riscul diabetului pentru că alcoolul prezent în bere crește sensibilitatea la insulină. Pentru cei care au deja diabet se recomandă berea foarte săracă în carbohidrați.
Foto: hepta.ro