8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică

Publicat pe 14.05.2014 la 11:05 Actualizat pe 14.05.2014 la 11:08

Nu trebuie să fie „five o'clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!

Nu trebuie să fie „five o'clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!

1. Ceai de portocale
Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult, portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale.
Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.

2. Ceai de urzică
Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier) şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală fizică şi psihică.
Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei.
Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.

3. Ceai de rozmarin
Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial. În plus, ceaiul este indicat şi în cazul tulburărilor digestive.
Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp de o lună.
Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care suferă de epilepsie, femeilor însărcinate şi copiilor.

4. Ceai de ginseng
Ginseng-ul conţine substanţe extrem de reconfortante, dar şi vitamine şi minerale, fiind foarte indicat în cazurile de oboseală sau convalescenţă.
Preparare: infuzează 3 grame de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă fierbinte timp de 10-15 minute, apoi strecoară. Se bea câte o ceaşcă în fiecare dimineaţă. Cura se tine maximum 15 zile. Preventiv, se face cură de 15 zile/lună, timp de două luni.
Atenţie! Băut în exces, ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie, fiind contraindicat femeilor însărcinate, copiilor sub 16 ani, persoanelor supraponderale şi hipertensivilor.

5. Ceai de ovăz
Ovăzul conţine vitamina E, proteine şi minerale care tonifiază organismul, având efect benefic în cazul oboselii fizice şi intelectuale.
Preparare - infuzează o lingură de ovăz uscat într-un sfert de litru de apă fierbinte timp de 5-10 minute şi strecoară. Bea o ceaşcă pe zi, timp de o lună.

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x