8 ceaiuri care te salvează de oboseala cronică
Publicat pe 14.05.2014 la 11:05 Actualizat pe 14.05.2014 la 11:08
Nu trebuie să fie „five o'clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!
Nu trebuie să fie „five o'clock” ca să bei o cană cu ceai! Află care sunt cele mai odihnitoare ceaiuri, numai bune de băut când suferi de oboseală cronică!
1. Ceai de portocale
  Portocalele conţin 53 mg de vitamina C/100 g, astfel că o singură  portocală ne oferă aportul zilnic necesar de vitamina C. Mai mult,  portocalele au un efect benefic şi împotriva infecţiilor virale. 
  Preparare: pune într-o ceaşcă sucul de la o portocală amestecat cu o  linguriţă de miere, completează conţinutul ceştii cu apă fierbinte şi  amestecă toate ingredientele. Ceaiul se bea fierbinte, seara, înainte de  culcare, iar senzaţia de oboseală fizică va dispărea.
  
  2. Ceai de urzică
  Urzica este recunoscută prin conţinutul bogat de minerale (calciu, fier)  şi vitamine, ceaiul de urzică fiind recomandat în stările de oboseală  fizică şi psihică. 
  Preparare: pune o lingură de frunze de urzică într-o ceaşcă cu apă  fierbinte timp de 5 minute şi strecoară apoi conţinutul. Se beau trei  ceşti/zi, timp de 60 de zile. Ceaiul de urzică este indicat şi în cazul  sinuzitelor, otitelor, tusei, reumatismului şi gripei. 
  Atenţie! În cazul unui “tratament” prelungit, urzica poate provoca reacţii alergice.
3. Ceai de rozmarin
  Dacă suferi de oboseală cronică, frunzele şi florile de rozmarin  tonifiază organismul prin conţinutul de ulei esenţial. În plus, ceaiul  este indicat şi în cazul tulburărilor digestive. 
  Preparare: pune 30 de grame de flori de rozmarin într-un litru de apă  fierbinte, timp de 15 minute, apoi strecoară conţinutul. Se bea o ceaşcă  de ceai dimineaţa, una la prânz şi una seara, înainte de culcare, timp  de o lună. 
  Atenţie! Rozmarinul este contraindicat persoanelor care suferă de epilepsie, femeilor însărcinate şi copiilor. 
  
  4. Ceai de ginseng
  Ginseng-ul conţine substanţe extrem de reconfortante, dar şi vitamine şi  minerale, fiind foarte indicat în cazurile de oboseală sau  convalescenţă. 
  Preparare: infuzează 3 grame de rădăcină de ginseng în 500 ml de apă  fierbinte timp de 10-15 minute, apoi strecoară. Se bea câte o ceaşcă în  fiecare dimineaţă. Cura se tine maximum 15 zile. Preventiv, se face cură  de 15 zile/lună, timp de două luni. 
  Atenţie! Băut în exces, ceaiul de ginseng poate cauza tahicardie, fiind  contraindicat femeilor însărcinate, copiilor sub 16 ani, persoanelor  supraponderale şi hipertensivilor. 
  
  5. Ceai de ovăz
  Ovăzul conţine vitamina E, proteine şi minerale care tonifiază  organismul, având efect benefic în cazul oboselii fizice şi  intelectuale. 
  Preparare - infuzează o lingură de ovăz uscat într-un sfert de litru de  apă fierbinte timp de 5-10 minute şi strecoară. Bea o ceaşcă pe zi, timp  de o lună.
 
					 
			
		 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                 
                                        
                    
                