Abdomenele - modalitatea corecta de a scapa de burta?

Publicat pe 19.05.2011 la 15:51

Se intampla uneori sa ne uitam in oglinda si sa nu fim prea multumiti de dimensiunile imaginii noastre. Sau sa imbracam haine pe care nu le-am mai purtat de o vreme si sa constatam ca in mod subit par a fi intrat la apa.

Fapt este ca de cele mai multe ori cand luam in greutate, talia si soldurile sunt locurile cel mai predispuse la cresterea in dimensiuni. Sigur ca toate zonele corpului nostru sunt afectate de depunerile de grasime, pana si la fata ne mai "implinim" putin, dar parca nicaieri nu se vede acest lucru mai bine decat pe abdomen. Adica la hainele care ne veneau atat de bine si acum abia ne incap. DACA ne mai incap! Si atunci, care este primul nostru reflex, cand in sfarsit ne hotaram sa facem ceva in legatura cu asta?


Ni se pare normal sa ne concentram pe zona cu problema si ne apucam sa facem "abdomene"! Ne impunem un program zilnic de exercitii destinate abdomenului: fie ca e vorba de cel superior sau de cel inferior, sau chiar de muschii oblici, orice exercitiu care lucreaza zona respectiva este bun pentru noi. Nimic rau pana aici... doar ca s-ar putea ca asta sa nu ne ajute prea mult, mai ales daca nu continuam eforturile noastre si pe alte planuri.

Am vorbit deja despre importanta unei alimentatii corecte, insotita de o activitate fizica regulata. Si am putea crede ca a face zilnic cateva zeci (poate chiar sute) de abdomene este suficient pentru a ne atinge telul. Total eronat! Nu intelegeti gresit: a face zilnic exercitii pentru abdomen este un lucru foarte util, ba chiar necesar. Cu cat mai variate si mai numeroase, cu atat mai bine! Se spune chiar ca abdomenul este o zona a corpului care niciodata nu risca sa fie lucrata "prea mult".

Problema, insa, intervine in momentul in care ne asteptam ca aceste exercitii sa dea rezultate mari si sa duca la scaderi importante ale circumferintei. Datorita faptului ca muschii implicati au o dimensiune (si o masa) relativ redusa, cantitatea de energie pe care ei o consuma in plus, datorita exercitiilor, este destul de mica. Este adevarat, vom avea un abdomen tonifiat, circumferinta lui va scadea intrucatva, ne vom simti mai bine si mai "in forta" (lucru deloc de neglijat), insa toate aceste beneficii se vor plafona destul de rapid. Iar daca vom creste numarul de abdomene, rezultatele nu se vor imbunatati semnificativ (exista oameni care fac peste o mie de abdomene zilnic si tot nu reusesc sa "dea jos burta").

Solutia este destul de simpla: trebuie sa gasim moduri de a consuma si mai multa energie! Fie ca este vorba de exercitii de tip aerobic sau cardio (alergare, bicicleta, banda, stepper etc.), ori despre fitness cu aparate si greutati, trebuie sa punem in miscare cat mai multe grupe musculare, pentru a consuma cat mai multa energie. Si sa nu uitam faptul ca un muschi, odata ce a fost bine exersat, va consuma mai multa energie chiar si in repaus, pana la 24-48 de ore dupa terminarea exercitiului!


In felul acesta, cu cat adaugam "abdomenelor" noastre zilnice mai multe exercitii pentru alte grupe musculare (brate, picioare, dar si umeri, piept, spate), cu atat mai castigati vom fi. Si cu cat lucram o grupa musculara mai mare (picioare), cu atat rezultatele vor veni mai repede. Astfel incat, daca ar fi sa ducem rationamentul la extrem, am putea spune ca daca ar trebui sa alegem un singur tip de exercitiu pentru a ne subtia abdomenul, acela ar fi... genoflexiunile!


Citeste si Sfatul Parintilor

FOTO: Hepta

În articolul

Abdomenele - modalitatea corecta de a scapa de burta?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x