Adevărul despre laptele de soia. Este așa de bun precum se spune?
Publicat pe 28.08.2014 la 07:37 Actualizat pe 28.08.2014 la 08:47
Este imposibil să nu cunoașteți pe cineva care nu se mai oprește din a lăuda laptele de soia. A fost un "BOOM" pe piață, iar vânzările cresc în fiecare zi. Dar ce este într-adevăr laptele de soia? Chiar are atâtea proprietăți?
Este imposibil să nu cunoașteți pe cineva care nu se mai oprește din a lăuda laptele de soia. A fost un "BOOM" pe piață, iar vânzările cresc în fiecare zi. Dar ce este într-adevăr laptele de soia? Chiar are atâtea proprietăți?
În primul rând, trebuie spus că nu trebuie considerat un produs lactat deoarece se obține din soia și apă. Este mai degrabă o băutură.
De altfel, soia este singura legumă ce conține toți aminoacizii necesari pentru corp și se digeră ușor, prevenind foarte multe boli. Iar poate cel mai important, conține lecitină, substanță ce ajută la evitarea problemelor cardiace și menține arterele curate. Este bogată în antioxidanți, însă are o concentrație mică de calciu și vitamina A, tocmai de aceea sunt adăugați acești nutrienți, iar așa se apropie de valoarea nutrițională a laptelui. Iar în privința caloriilor, au cam același aport în medie.
Așadar, laptele de soia este recomandat atunci când se face alergie la cel de vacă sau când se ține o dietă vegană sau vegetariană. În caz contrar, se poate consuma ca un supliment la cel de vacă și nu ca un înlocuitor deoarece nu are la fel de multe vitamine.