Adevărul gol-goluţ! Ce se întâmplă în organismul tău la câteva minute după ce ai mâncat un HAMBURGER
Publicat pe 25.09.2015 la 14:37 Actualizat pe 25.09.2015 la 14:48
Hamburgerul este o mâncare preferată de multe persoane, dar puțini știu ce se întâmplă în organism după ce îl mănânci. Efectele sunt de-a dreptul șocante!
amburgerul este o mâncare preferată de multe persoane, dar puțini știu ce se întâmplă în organism după ce îl mănânci. Efectele sunt de-a dreptul șocante!
Astfel, la doar 10 minute după ce cineva a mâncat un hamburger glicemia din organism atinge un nivel anormal, la intevral de jumătate de oră se deshidratează, la 40 de minute se instalează senzația de foame. Cât despre digestie, aceasta se face în… trei zile.
În primele 10 minute
Hamburgerul cu cașcaval conține 540 de calorii, numărul acestora variind însă în funcție de restaurantul de la care cumpărăm produsul.
Această combinație determină o creștere enormă a zahărului în sânge, dar, pe lângă acest lucru, determină și dependența. Când consumăm hamburger, corpul nostru emană dopamină, aceeași substanță eliminată de creier în cazul dependenților de droguri, putând provoca mâncatul compulsiv.
După 20 de minute
Chifla burgerului conține multă fructoză din siropul de porumb pe care îl conține, dar și sodiu. Ambele substanțe dau dependență și fac ca organismul tău să vrea să mănânce și mai mult.