Adio dureri de cap și migrene! 5 remedii naturale care îți vor schimba viața

Publicat pe 03.03.2014 la 11:51 Actualizat pe 03.03.2014 la 12:46

Dacă suferi de dureri de cap cauzate de tensiune, află ca nu ești singurul în această situație. De altfel, acest tip de dureri de cap reprezintă cea mai comună formă de dureri de cap, iar experții estimează că ea afectează în jur de 78 la sută dintre oameni.

Dacă suferi de dureri de cap cauzate de tensiune, află ca nu ești singurul în această situație. De altfel, acest tip de dureri de cap reprezintă cea mai comună formă de dureri de cap, iar experții estimează că ea afectează în jur de 78 la sută dintre oameni. Ele pot fi cauzate de un număr mare de factori, printre care se numără stresul, prea puțin somn, sărirea peste mese sau încordarea mușchilor gâtului și a-i scalpului (ceea ce probabil faci chiar acum, citind de pe monitorul calculatorului). Iar dacă jumătate dintre zilele tale sunt marcate de dureri de cap, atunci înseamnă că problema este una cronică.

Deși aceste dureri de cap sunt foarte supărătoare, în general ele nu indică faptul că ar fi vorba de alte probleme. Pastilele ce pot fi cumpărate fără rețetă, cum ar fi aspirina sau iboprofenul pot elimina durerea, dar vin însoțite de alte riscuri.

Paracetamolul sau acetaminofenul poate cauza probleme de ficat atunci când este folosit în cantități mari sau pentru perioade lungi de timp. Mai mult, atât aspirina cât și ibuprofenul pot cauza probleme cu stomacul și chiar sângerări. Studii recente arată că ibuprofenul poate crește riscul de boli cu inima.

Poți ține situația sub control folosind următoarele remedii:

- ulei esențial de mentă. Aplică puțin ulei de mentă la tâmple și după 15 minute vei vedea că durerea de cap dispare.

- bea puțină cafea, ceai sau o băutură energizantă. Componentul eficient este cafeina. Aceasta reduce inflamarea vaselor de sânge, ceea ce duce la reducerea durerilor de cap. Abilitatea cafeinei de a reduce inflamațiile este motivul pentru care este un ingredient principal în multe medicamente pentru tratarea durerii.

- bea mai multă apă. Durerile de cap pot fi cauzate de deshidratare și deși setea este un bun indicator al faptului că organismul tău are nevoie de mai multă apă, cel mai bine este să te bazezi pe culoarea urinei tale. Dacă este transparentă, aproape ca apa, înseamnă că ești hidratat suficient. Dacă e galbenă, bei prea puțină apă, iar dacă este portocalie, înseamnă că ești foarte deshidratat.

- elimină anumite alimente din dieta ta. Ciocolata, brânza, vinul roșu, dar și cafeaua în exces pot cauza dureri de cap. Află care dintre ele este vinovată și elimin-o din dieta ta.

- consumă suficient magneziu. Studiile arată că cei care au dureri de cap au în general un nivel scăzut de magneziu în sânge și în creier. Suplimentele de magneziu reduc durerile de cap în mod semnificativ. Magneziul se găsește și în migdale, banane și avocado.

- consumă curry. Acest condiment indian este bogat în anumite substanțe ce funcționează exact ca ingredientele active din aspirină. Alege mâncărurile picante și te vei simți mai bine.

Foto: hepta.ro


În articolul

Adio dureri de cap și migrene! 5 remedii naturale care îți vor schimba viața

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x