Afla care este alimentatia corecta in cazul diabetului!
Publicat pe 11.02.2011 la 17:21 Actualizat pe 11.02.2011 la 17:49
Nu este usor sa te mentii sanatos in zilele noastre iar o glicemie crescuta poate fi o amenintare serioasa. Obezitatea, sedentarismul, dieta gresita sunt cauze importante in aparitia diabetului.
Nivelul glucozei din sange trebuie controlat permanent si mentinut in stare de echilibru, altfel ne putem trezi ca suntem diabetici, adica vom suferi de o afectiune serioasa.
Pentru micul dejun, prima masa a zilei, expertii ne recomanda o combinatie de carbohidrati cu proteine, cum ar fi cerealele cu lapte. Morcovii, broccoli, rosiile, salata, castravetii, ceapa - aceste legume au indice glicemic 0 si pot fi consumate cu toata increderea.
Si leguminoasele (fasolea, mazarea, soia, nautul, lintea) sunt de mare ajutor, fiindca se digera lent. Si pastele fainoase au indexul glicemic scazut.
Otetul este un alt produs, care, adauga intr-o salata (3-4 linguri) poate scadea cu pana la 30% valoarea glicemica a unei mese.
Alimentele cu index glicemic ridicat trebuie consumate singure: de exemplu, o prajitura nu mai trebuie consumata alaturi de alte dulciuri sau impreuna cu un pahar de suc, ci doar cu apa.
Nu combinati cartofii si orezul cu painea, ci cu o salata de legume. Atentie si la painea alba, la biscuiti - aceste produse cresc glicemia din organism.