Afla care este cel mai bun mic dejun dupa mahmureala de Pasti!

Publicat pe 21.04.2014 la 15:12 Actualizat pe 23.04.2014 la 12:57

Fie postul cat de post si sarbatoarea, cat de sarbatoare, se stie ca romanii de-abia asteapta sa dea iama pe (ne)saturate in bucatele de Paste. Setea le e, adesea, pe masura poftei de mancare. Si putine lucruri pot strica o sarbatoare mai rau decat o mahmureala de toata frumusetea

Fie postul cat de post si sarbatoarea, cat de sarbatoare, se stie ca romanii de-abia asteapta sa dea iama pe (ne)saturate in bucatele de Paste. Setea le e, adesea, pe masura poftei de mancare. Si putine lucruri pot strica o sarbatoare mai rau decat o mahmureala de toata frumusetea.

Raul odata facut, urmatorul pas nu poate fi decat minimizarea daunelor. Direct din SUA vin cateva sfaturi avizate de nutritionisti pentru a face fata urmarilor neplacute ale unei seri poate prea placute. Cheia - un mic dejun „destept" care sa respecte cateva principii de baza.

Mic-dejunul ideal dupa un exces bahic consta intr-un amestec de proteine, carbohidrati si grasimi sanatoase.

Proteinele si grasimile asigura satietatea iar carbohidratii furnizeaza energie. Mare grija cand alegeti tipul de grasimi - evitati-le pe cele saturate. La capitolul carbohidrati, optati pentru cereale integrale - ovaz si grau". Este important si ca masa sa nu fie prea bogata in calorii. Nutritionistii consultati de revista Prevention recomanda un mic dejun „in valoare" de 400 de calorii. E suficient de mult ca sa asigure necesarul energetic fara a suprasolicita metabolismul. Foarte recomandat este iaurtul probiotic, bun in special pentru persoanele care au probleme cu bila din cauza excesului de alcool.

Hidratare, hidratare, hidratare este o alta recomandare a nutritionistilor. Lichidele reasaza echilibrul intre apa si sarea din organism. Si, ca veni vorba, mare atentie la cantitatea de sare ingerată. După o petrecere stropită din belşug cu băutură, e important sa mancati mai nesarat. Ceea ce inseamna si sa va tineti departe de alimentele procesate sau de semipreparate.


Citeste si Jurnalul

FOTO: guardian.co.uk.com

În articolul

Afla care este cel mai bun mic dejun dupa mahmureala de Pasti!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x