Ai ACNEE? Iată DE CE ai această problemă și CUM să scapi de ea
Publicat pe 08.08.2016 la 11:31 Actualizat pe 08.08.2016 la 11:38
Cu toate că mitul conform căruia acneea își face de cap doar în perioada adolescenței este încă prezent, adevărul este că această problemă poate afecta pe oricine, oricând, indiferent de vârstă.
Acneea nu mai este demult o problemă a adolescenței
Cu toate că mitul conform căruia acneea își face de cap doar în perioada adolescenței este încă prezent, adevărul este că această problemă poate afecta pe oricine, oricând, indiferent de vârstă. Motivul descoperit de cercetători este cât se poate de surprinzător: stresul este vinovatul în peste 50% din cazuri.
Alimentația, un alt factor important în apariția erupțiilor acneice
Din nefericire, stilul de viață haotic, mesele luate la ore târzii și dieta slabă în alimentele nutritive provoacă, alături de stres, apariția erupțiilor. Există o serie de alimente destul de comune, pe care trebuie să eviți să le consumi excesiv, în cazul în care vrei să te ferești de acnee și de ceea ce îi poate face ea chipului tău.
- Ciocolata – mâncată cu moderație, ciocolata aduce beneficii corpului tău. Totuși, consumată în exces, mai ales dacă nu este vorba despre ciocolată neagră, această plăcere dulce îți va deteriora tenul și va provoca apariția petelor roșiatice de pe frunte, pomeți și bărbie.
- Spanacul – pe cât este de sănătos pentru interior, pe atât este de nesănătos pentru exterior. Secretul este să-l consumi cu moderație, nu mai mult de două ori pe săptămână.
- Mâncărurile picante – pe lângă indigestie și arsuri, mâncărurile picante pot fi considerate vinovate și pentru acnee. Același lucru este valabil și pentru produsele care conțin foarte multă sare.
- Brânzeturile – fie că este feta, fie că este mozzarella, tot vei avea de suferit din cauza ei. Motivul este producția de insulină pe care o declanșează aceste alimente în corpul tău, deoarece insulina este, potrivit studiilor, un declanșator pentru acnee.