Ai stat prea mult la plaja? Uite cum sa iti tratezi arsurile solare!

Publicat pe 16.05.2013 la 13:40 Actualizat pe 29.07.2016 la 14:01

Dupa o zi de stat la plaja, te poti trezi cu pielea rosie, iar mai tarziu, vei simti primele mancarimi. Acestea sunt simptomele arsurilor solare, provocate de razele puternice ale soarelui. Iata ce trebuie sa faci pentru a evita descuamarea si iritatiile.

Dupa o zi de stat la plaja, te poti trezi cu pielea rosie, iar mai tarziu, vei simti primele mancarimi. Acestea sunt simptomele arsurilor solare, provocate de razele puternice ale soarelui. Iata ce trebuie sa faci pentru a evita descuamarea si iritatiile.

1. Apa rece

Daca observi ca pielea a inceput sa se exfolieze, fa un dus sau o baie rece. Apa rece va scadea temperatura corpului si va incetini procesul de descuamare. Cand iti vei usca pielea, ai grija sa folosesti un prosop curat, moale cu care sa tamponezi locul. Altfel, risti sa iti expui pielea arsa.

2. Gheata

Orice ai face, nu te scarpina! Ai putea sa te ranesti serios. Pentru a scapa de senzatia de mancarime, traseaza cercuri cu un cub de gheata, acoperit cu o carpa fina (tifon), peste locul afectat. Senzatia neplacuta ar trebui sa dispara odata ce cubul incepe sa se topeasca.

3. Lotiune dupa expunerea la soare

Imediat dupa ce iesi din dus si te-ai sters cu grija, aplica o lotiune hidratanta. Alege una care sa fie realizata special pentru a calma pielea dupa expunerea la soare. In general, ar trebui sa contina aloe vera, care reduce inflamatiile si incetineste exfolierea. Aloe vera este un extract natural de cactus, cunoscut pentru proprietatile calmante. Poti sa gasesti gel cu extract pur de aloe vera (sau sa storci frunzele unei astfel de plante) si sa il aplici direct pe piele ca sa grabesti vindecarea si sa eviti infectiile.

4. Multa apa plata

Dupa ce te-ai racorit la exterior, e timpul sa faci acelasi lucru si pe interior. Nimic nu iti va ajuta pielea mai bine decat un pahar mare de apa. Hidratarea devina imperioasa, cand ai arsuri solare. Daca pielea ta a inceput sa se exfolieze, incepe sa bei cate 10 pahare pe zi.

5. O foarfeca

Pielea care incepe sa se exfolieze nu e numai dizgratioasa si iritanta, dar poate sa duca si la o infectie daca tragi de ea si te scarpini. Daca vrei sa scapi de o coaja, mai bine iei o foarfeca mica si tai acea portiune. Ai grija sa tai numai pielea moarta, nu si cea care incepe sa se vindece. Apoi aplica o crema antibacteriana in acea zona.

6. Fulgi de ovaz

Redu mancarimea si hidrateaza-ti pielea cu o baie care contine fulgi de ovazmacinati. Daca nu vrei sa ii macini tu acasa, intreaba la orice plafar de ei - sigur au asa ceva, deoarece este un ingredient folosit in multe creme hidratante. Nu strica sa iei si suplimente cu antioxidanti - vitamina C si vitamina E - care previn cicatricele si iti ajuta pielea sa isi revina mai repede.

foto: b4tea.com

În articolul

Ai stat prea mult la plaja? Uite cum sa iti tratezi arsurile solare!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x