Topul alimentelor recomandate pentru creier și memorie
Publicat pe 02.05.2014 la 16:18 Actualizat pe 03.05.2014 la 14:25
Conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B - sunt alimentele care îți pot îmbunătăți simnificativ memoria și capacitatea intelectuală. Morcovul, ficatul și peștele sunt doar o parte dintre ele
Conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B - sunt alimentele care îți pot îmbunătăți simnificativ memoria și capacitatea intelectuală. Morcovul, ficatul și peștele sunt doar o parte dintre ele.
1. Peşte gras
Studii recente atestă faptul că există o legătură strânsă între consumul de peşte şi îmbunătăţirea performanţelor cognitive. Important este să consumi peşte gras, pentru că acesta conţine acizi graşi Omega 3, care ajută la stimularea memoriei. Aşadar, consumul de somon, sardine, hering şi macrou este esenţial pentru o bună funcţionare a creierului. Cercetatorii susţin că persoanele care au consumat cel puţin o dată pe săptămână peşte sunt mult mai puţin dispuse la apariţia bolii Alzheimer.
2. Ficat de viţel
Ficatul de viţel şi cel de pui conţin fier care transportă oxigenul spre creier, precum şi multe alte vitamine din gama de complex B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.
3. Ouă
Ouăle de găină sunt recomandate celor care doresc să-şi revigoreze memoria. Colina şi vitamina B 12 sunt numai două dintre substanţele benefice care se găsesc în ouă. În plus, ele conţin şi lecitină, care îmbunătăţeşte memoria. În acelaşi timp, ouăle de prepeliţă protejează celulele neuronale, revigorează şi îmbunătăţesc memoria şi coeficientul de inteligenţă.
4. Morcovi
Morcovii sporesc capacitatea de memorare. O cură cu morcovi este ideală pentru revigorarea memoriei. De aceea încearcă să te obişnuieşti ca în fiecare dimineaţă să mănânci o salată de morcovi proaspeţi.
5. Fructe de mare
Crabii sunt ideali pentru îmbunătăţirea capacităţii de gândire. Bogată în iod, lecitină şi fosfor, carnea de crab previne apariţia tulburărilor de memorie şi ajută la o mai bună concentrare. Se poate consuma fiartă, la cuptor sau prăjită, dar este delicioasă şi în salate.
6. Spanac
Cercetătorii au descoperit că spanacul conţine acid folic, care previne şi chiar ajută la vindecarea pierderilor de memorie. Având un conţinut important de antioxidanţi, spanacul încetineşte deficienţele de memorie şi apariţia problemelor sistemului nervos central care apar odată cu înaintarea în vârstă.