Topul alimentelor recomandate pentru creier și memorie

Publicat pe 02.05.2014 la 16:18 Actualizat pe 03.05.2014 la 14:25

Conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B - sunt alimentele care îți pot îmbunătăți simnificativ memoria și capacitatea intelectuală. Morcovul, ficatul și peștele sunt doar o parte dintre ele

Conţin substanţe minerale, uleiuri de tip Omega 3, fosfor şi complexul vitaminelor B - sunt alimentele care îți pot îmbunătăți simnificativ memoria și capacitatea intelectuală. Morcovul, ficatul și peștele sunt doar o parte dintre ele.

1. Peşte gras

Studii recente atestă faptul că există o legătură strânsă între consumul de peşte şi îmbunătăţirea performanţelor cognitive. Important este să consumi peşte gras, pentru că acesta conţine acizi graşi Omega 3, care ajută la stimularea memoriei. Aşadar, consumul de somon, sardine, hering şi macrou este esenţial pentru o bună funcţionare a creierului. Cercetatorii susţin că persoanele care au consumat cel puţin o dată pe săptămână peşte sunt mult mai puţin dispuse la apariţia bolii Alzheimer.

2. Ficat de viţel

Ficatul de viţel şi cel de pui conţin fier care transportă oxigenul spre creier, precum şi multe alte vitamine din gama de complex B, care influenţează pozitiv coeficientul de inteligenţă.

3. Ouă

Ouăle de găină sunt recomandate celor care doresc să-şi revigoreze memoria. Colina şi vitamina B 12 sunt numai două dintre substanţele benefice care se găsesc în ouă. În plus, ele conţin şi lecitină, care îmbunătăţeşte memoria. În acelaşi timp, ouăle de prepeliţă protejează celulele neuronale, revigorează şi îmbunătăţesc memoria şi coeficientul de inteligenţă.

4. Morcovi

Morcovii sporesc capacitatea de memorare. O cură cu morcovi este ideală pentru revigorarea memoriei. De aceea încearcă să te obişnuieşti ca în fiecare dimineaţă să mănânci o salată de morcovi proaspeţi.

5. Fructe de mare

Crabii sunt ideali pentru îmbunătăţirea capacităţii de gândire. Bogată în iod, lecitină şi fosfor, carnea de crab previne apariţia tulburărilor de memorie şi ajută la o mai bună concentrare. Se poate consuma fiartă, la cuptor sau prăjită, dar este delicioasă şi în salate.

6. Spanac

Cercetătorii au descoperit că spanacul conţine acid folic, care previne şi chiar ajută la vindecarea pierderilor de memorie. Având un conţinut important de antioxidanţi, spanacul încetineşte deficienţele de memorie şi apariţia problemelor sistemului nervos central care apar odată cu înaintarea în vârstă.

Citește mai mult pe revistafelicia.ro!

În articolul

Topul alimentelor recomandate pentru creier și memorie

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2025. Taurii au parte de o perioadă interesantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
a1.ro
Anunțul neașteptat pe care Teodora și Alex Marcu, foștii concurenți Insula Iubirii, l-au făcut în mediul online. Reacția fanilor
HelloTaste.ro
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Catine
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
useit.ro
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
as.ro
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
MediCOOL
Prima oră de viață a bebelușului, ora magică. Cum poate influența sănătatea inimii nou-născutului
HelloTaste
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
close
x