Atenție! Chitanțele pe care le primim când cumpărăm ceva ne îmbolnăvesc

Publicat pe 04.03.2014 la 17:03 Actualizat pe 04.03.2014 la 19:57

De fiecare dată când cumpărăm ceva sau scoatem bani de pe card suntem întrebați dacă vrem și chitanță. O putem refuza, însă în anumite contexte este mai bine să o păstrăm, de exemplu în cazul în care am vrea să returnăm ceva.

De fiecare dată când cumpărăm ceva sau scoatem bani de pe card suntem întrebați dacă vrem și chitanță. O putem refuza, însă în anumite contexte este mai bine să o păstrăm, de exemplu în cazul în care am vrea să returnăm ceva.

Problema este că mânuirea lor poate crește nivelul unei substanțe chimice din corp responsabilă de declanșarea problemelor reproductive și neurologice.

Cercetătorii de la Centrul Medical din Ohio au descoperit că BPA sau Bisfenol A pătrunde în organismul uman atunci când consumăm produse din conserve. Aceeași substanță chimică poate fi absorbită însă și prin piele, prin intermediul chitanțelor.

Chitanțele nu reprezintă principala sursă de expunere, însă reprezintă o sursă adițională despre care nu se știa până acum și în privință carora trebuie să fie atente mai ales persoanele care lucrează cu chitanțe (casieri, vânzători etc.)

BPA este folosit în procesul creării de plastic dur și a fost interzisă folosirea sa în producția de biberoane pentru bebeluși. Soluția chimică este folosită și în interiorul multor cutii de conserve. BPA poate pătrunde astfel în alimentele conservate și ajung apoi în organismul celor care le consumă. Nivelul de BPA din corp poate crește însă și numai din atingerea acestei substanțe ce este folosită la chitanțe.

Hârtia termală este acoperită într-un material ce devine negru la încălzire. Casele de marcat folosesc principiul aplicării unor cantități mici de căldură pentru crearea literelor și numerelor. BPA-ul este similar hormonului estrogen și se crede că imită efectele acestui hormon în corp, ceea ce poate duce la numeroase dezechilibre, incluzând probleme de reproducere și anomalii în creierele copiilor expuși la această substanță. Persoanele care lucrează în mod constant cu chitanțe sunt sfătuite să poarte mănuși.


În articolul

Atenție! Chitanțele pe care le primim când cumpărăm ceva ne îmbolnăvesc

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x