Atenție! Înfometarea poate duce la îngrășare

Publicat pe 16.04.2014 la 10:57 Actualizat pe 16.04.2014 la 14:56

A pierde în greutate poate fi o adevărată provocare, iar cei care încearcă o dietă sau mai multe spun în mare același lucru: fac mai mult sport și consumă mai puține calorii, dar observă cu stupoare că nu se produce nici o schimbare în ceea ce privește numărul de kilograme. Mai mult, unii chiar se îngrașă. Deci care este problema?

A pierde în greutate poate fi o adevărată provocare, iar cei care încearcă o dietă sau mai multe spun în mare același lucru: fac mai mult sport și consumă mai puține calorii, dar observă cu stupoare că nu se produce nici o schimbare în ceea ce privește numărul de kilograme. Mai mult, unii chiar se îngrașă. Deci care este problema?

Atunci când mănânci mai puțin decât corpul tău are nevoie, organismul tău funcționează mai lent și începi să câștigi în greutate. Ai nevoie de calorii pentru a face sport, a merge, a mânca, a dormi, a gândi, a respira și așa mai departe. Dacă reduci în mod drastic numărul de calorii de care corpul tău are nevoie, corpul tău va depozita grăsimi pentru a se proteja. mai mult, nu te va lăsa să arzi grăsimile de care consideră că are nevoie, chiar dacă depui destul de mult efort în acest sens.

Care sunt simptomele unui metabolism încet?

Dacă ai scazut prea mult numarul de calorii pe care corpul tău le consumă, acest mod se va reflecta în modul în care funcționează glanda ta tiroidă. Hormonii sunt responsabili pentru reglarea stării de spirit și a poftei de mâncare. Dacă nu primești suficiente semnale cqnd îți este foame, acest lucru poate însemna că ți-ai încetinit metabolismul. Ai putea să te simți și mai irascibil sau deprimat din cauza lipsei de “combustibili.” Dacă îți este poftă de dulciuri, acesta poate fi un indiciu al faptului că mănqnci prea puțin și prea sărăcăcios.

Ce poți face

Mănâncă o dată la 3-4 ore

Dacă sari peste mese, acest lucru îți pune corpul în alertă. El va crede că te înfometezi și va depune orice i se oferă mai târziu. Încearcă să mănânci o dată la 3-4 ore, alternând între mese principale și gustări.

Ai grijă ca dieta ta să fie una echilibrată

Include surse de fibre, grăsimi sănătoase și proteine. Fibrele te ajută să te simți sătul fără a adăuga prea multe calorii. Carbohidrații complecși din orez brun și pâine din cereale integrale ajută la menținerea sațietății.

Dormi bine

Somnul afectează metabolismul. Este responsabil pentru echilibrul hormonal și poate scădea numărul de calorii pe care corpul tău îl arde când se odihnește. Creează o rutină prin care să te asiguri ca te relaxezi mereu înainte de culcare în fiecare seară.

Foto: hepta.ro


În articolul

Atenție! Înfometarea poate duce la îngrășare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x