Atentie la aluminiul din laptele praf!

Publicat pe 08.09.2010 la 14:22 Actualizat pe 08.09.2010 la 14:49

Laptele praf pentru bebelusi este contaminat cu aluminiu, se arata intr-un studiu realizat de profesori de la Universitatea din Keele din Marea Britanie.

Acestia au analizat 15 marci de formule de lapte si au conchis ca nivelul de aluminiu este de 40 de ori mai mare decat cel prezent in laptele matern si de cateva ori mai mare decat cel admis in apa potabila.


Cercetatorii au analizat produsele realizate de Cow & Gate, Hipp Organic, SMA Nutrition si Aptamil. De vina pentru contaminare sunt, in egala masura, echipamentele de productie, modalitatile de depozitare, dar si ambalajele, dupa cum apreciaza dr. Chris Exley si Shelle Ann Burrell, conducatorii studiului. "Cercetarile recente demontreaza inca o data vulnerabilitatea bebelusilor in fata formulelor de lapte. De aceea, este nevoie sa se gaseasca o solutie rapida pentru a aduce nivelul de contaminare cu alumiu cat mai jos posibil", au scris cei doi in studiul intitulat "Inca exista prea mult aluminiu in laptele praf".


Prima companie care a ripostat la aparitia acestor date a fost Danone, care a cumparat marcile Cow & Gate si Aptamil, afirmand ca produsele lor respecta reglementarile Uniunii Europene. Mai mult, au subliniat ca nivelul actual de aluminiu din formulele de lapte praf nu reprezinta un pericol pentru sanatatea bebelusilor.


Pentru a nu exista nici un dubiu cu privire la studiu, cercetatorii au declarat ca s-a evitat orice contaminare din mediul inconjurator, iar pentru fiecare produs au fost repetate probele de cinci ori. Cantitatea de aluminiu depistata a fost intre 176 si 700 µg/L, cele mai contaminate fiind formulele de lapte praf pentru copiii prematuri. Conducatorii studiului au explicat ca astfel un bebelus ingereaza peste 600 µg pe zi. Aceeasi problema au descoperit-o si in laptele praf pe baza de soia, destinat copiilor cu intoleranta la lactoza.


Studiul realizat de Universitatea din Keele nu este singurul realizat pe formulele de lapte.


Dr. Exley a declarat ca aceasta noua cercetare arata ca de mai bine de 25 de ani cifrele raman aproape neschimbate, producatorii nefacand nici un efort sa scada nivelul de aluminiu. Mai mult, a aratat ca efectele asupra sanatatii bebelusilor pot fi foarte grave: boli gastrointestinale si impiedicarea bunei functionari a functiilor renale.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: topnews.in

În articolul

Atentie la aluminiul din laptele praf!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x