De ce este carnea de miel benefică pentru sănătate
Publicat pe 20.04.2014 la 11:57 Actualizat pe 20.04.2014 la 13:11
Carnea de miel este una dintre cele mai sănătoase alimente. Se recomandă consumul moderat, ca în cazul oricăror alimente, însă este cu siguranță o sursă excelentă de proteine, minerale și vitamine.
Carnea de miel este una dintre cele mai sănătoase alimente. Se recomandă consumul moderat, ca în cazul oricăror alimente, însă este cu siguranță o sursă excelentă de proteine, minerale și vitamine.
- Carnea de miel este o sursă excelentă de proteine de calitate.
- Carnea de miel este o sursă excelentă de fier. O porție medie de carne conține 20% din cantitatea de fier recomandată zilnic. Fierul din carnea de miel este extrem de ușor de absorbit de organismul nostru. Este important să avem parte de o cantitate suficientă de fier pentru că acesta ajută la formarea celulelor roșii.
- Carnea de miel oferă 45 la sută din cantitatea de zinc necesară zilnic. Zincul este esențial pentru creștere, vindecare și un sistem imunitar sănătos. Ca și fierul, zincul din carnea de miel este ușor absorbit de către organismul nostru decât zincul din alte surse.
- Carnea de miel este o sursă excelentă de vitaminele B, esențiale pentru reacțiile metabolice din corp. Poate oferi 100% din necesarul zilnic de vitamina B12.
- carnea de miel conține alte elemente esențiale cum ar fi cupru, mangan și seleniu.
- carnea de miel este destul de slabă, iar o friptură de pulpă de miel conține doar 5% grăsimi.
- jumătate din grăsimea din carnea de miel este nesaturată, iar acest tip de grăsimi este benefic pentru buna funcționare a organismului nostru.
Foto: hepta.ro