Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața

Publicat pe 05.03.2014 la 13:28 Actualizat pe 05.03.2014 la 14:57

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 6,000 de persoane adulte cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, ale căror diete erau bogate în proteine animale. S-a descoperit faptul că ei erau cu 74 % mai predispuși să moară subit decât cei care consumă mai puține proteine animale sau care își obțin proteinele necesare din surse vegetale.

În cazul deceselor cauzate de cancer, riscul este de patru ori mai mare. Alimentația bazată pe proteine obținute fin surse vegetale, cum ar fi nuci, fasole și semințe ajută la îmbunătățirea stării de sănătate.

Mesajul principal este că cel mai indicat este să evităm un consum ridicat de proteine din surse animale și să avem o alimentație preponderent vegetariană până la vârsta de 65 de ani. Se pare că după această vârstă nevoia de proteine a corpului este mai crescută și este important să ne asigurăm că avem parte de o alimentație foarte bogată în proteine.

Consumată cu moderație, carnea ne poate fi cel mai bun prieten, însă cei care consumă zilnic proteine animale sunt sfătuiți să își schimbe stilul de viață pentru a evita bolile cronice și scurtarea vieții. Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că atunci când cineva consumă preponderent carne și brânză, nu consumă în cantități suficiente necesarul de legume de exemplu și alte alimente mult mai sănătoase. Moderația este cheia: o dietă echilibrată, ce acoperă principalele grupuri de alimente este cea care ne ajută să trăimnu doar mai mult, dar mai bine de asemenea.

Foto: hepta.ro


În articolul

Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 13 martie 2025. Racii sunt sfătuiți să renunțe la anumiți oameni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
ANM anunţă temperaturi de vară în weekend: spre 30 de grade Celsius în sud, apoi răcire bruscă în toată țara
a1.ro
Simona Gherghe a plecat în prima vacanță fără familie. Ce destinație a ales și de cine a fost însoțită
HelloTaste.ro
Paste carbonara fără smântână. Rețeta simplă care te va cuceri
Catine
Tres Leches Cake. Rețetă de tort din trei tipuri de lapte
useit.ro
Vârsta la care creierul începe să îmbătrânească. Din acest punct, abilitățile cognitive se deteriorează
as.ro
„Mă-mpuşcau!” Milionarul român care ia 3 pensii a povestit ce a putut păţi după ce a fost arestat!
MediCOOL
Ce este vitamina U și ce beneficii are pentru sănătate
Spynews
Plăcinte leneșe din ovăz, mere și caise uscate. Rețeta simplă și rapidă
DeParinti
Cum să gestionezi obezitatea infantilă: sfaturi pentru părinți
MediCOOL
Ce poți face pentru prevenirea varicelor. Metode eficiente pentru a evita apariția lor
HelloTaste
Huevos rotos. Rețeta unui preparat atât de simplu, dar foarte gustos
x