Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața

Publicat pe 05.03.2014 la 13:28 Actualizat pe 05.03.2014 la 14:57

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 6,000 de persoane adulte cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, ale căror diete erau bogate în proteine animale. S-a descoperit faptul că ei erau cu 74 % mai predispuși să moară subit decât cei care consumă mai puține proteine animale sau care își obțin proteinele necesare din surse vegetale.

În cazul deceselor cauzate de cancer, riscul este de patru ori mai mare. Alimentația bazată pe proteine obținute fin surse vegetale, cum ar fi nuci, fasole și semințe ajută la îmbunătățirea stării de sănătate.

Mesajul principal este că cel mai indicat este să evităm un consum ridicat de proteine din surse animale și să avem o alimentație preponderent vegetariană până la vârsta de 65 de ani. Se pare că după această vârstă nevoia de proteine a corpului este mai crescută și este important să ne asigurăm că avem parte de o alimentație foarte bogată în proteine.

Consumată cu moderație, carnea ne poate fi cel mai bun prieten, însă cei care consumă zilnic proteine animale sunt sfătuiți să își schimbe stilul de viață pentru a evita bolile cronice și scurtarea vieții. Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că atunci când cineva consumă preponderent carne și brânză, nu consumă în cantități suficiente necesarul de legume de exemplu și alte alimente mult mai sănătoase. Moderația este cheia: o dietă echilibrată, ce acoperă principalele grupuri de alimente este cea care ne ajută să trăimnu doar mai mult, dar mai bine de asemenea.

Foto: hepta.ro


În articolul

Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 februarie 2025. Balanțele se bucură de timpul liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un poliţist s-a răzbunat pe o tânără care l-a ignorat pe Facebook. A pândit-o în trafic şi a prins-o fără triunghi reflectorizant
a1.ro
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
HelloTaste.ro
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Catine
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
useit.ro
Coreea de Sud deja a interzis DeepSeek pe dispozitivele guvernamentale. Ce alte țări au luat aceeași decizie
as.ro
Cu ce se ocupă şi cum arată Gina Gogean la 9 luni de la drama teribilă prin care a trecut familia ei
MediCOOL
Folosirea aței dentare poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Oamenii de știință au analizat rolul acestui obicei
Spynews
Horoscop joi, 6 februarie 2025: Scorpionii fac investiții
DeParinti
Pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară. Un desert delicat și aromat, ușor de digerat
MediCOOL
Un tip de bacterie intestinală poate crește riscul de inflamație și depresie. Cercetătorii au descoperit cum poate influența sănătatea mintală
HelloTaste
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
x