Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața

Publicat pe 05.03.2014 la 13:28 Actualizat pe 05.03.2014 la 14:57

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Prea multă carne și brânză sunt rețeta perfectă pentru dezastru. Conform unui studiu recent realizat de Universitatea din California de Sud, consumul de proteine animale este strâns legat de un risc crescut de moarte timpurie pentru cei de 50 și 60 de ani.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a peste 6,000 de persoane adulte cu vârsta cuprinsă între 50 și 65 de ani, ale căror diete erau bogate în proteine animale. S-a descoperit faptul că ei erau cu 74 % mai predispuși să moară subit decât cei care consumă mai puține proteine animale sau care își obțin proteinele necesare din surse vegetale.

În cazul deceselor cauzate de cancer, riscul este de patru ori mai mare. Alimentația bazată pe proteine obținute fin surse vegetale, cum ar fi nuci, fasole și semințe ajută la îmbunătățirea stării de sănătate.

Mesajul principal este că cel mai indicat este să evităm un consum ridicat de proteine din surse animale și să avem o alimentație preponderent vegetariană până la vârsta de 65 de ani. Se pare că după această vârstă nevoia de proteine a corpului este mai crescută și este important să ne asigurăm că avem parte de o alimentație foarte bogată în proteine.

Consumată cu moderație, carnea ne poate fi cel mai bun prieten, însă cei care consumă zilnic proteine animale sunt sfătuiți să își schimbe stilul de viață pentru a evita bolile cronice și scurtarea vieții. Cea mai mare problemă o reprezintă faptul că atunci când cineva consumă preponderent carne și brânză, nu consumă în cantități suficiente necesarul de legume de exemplu și alte alimente mult mai sănătoase. Moderația este cheia: o dietă echilibrată, ce acoperă principalele grupuri de alimente este cea care ne ajută să trăimnu doar mai mult, dar mai bine de asemenea.

Foto: hepta.ro


În articolul Rezultate îngrijorătoare: carnea și brânza ne scurtează viața:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x