Care este rolul apei in dieta?

Publicat pe 02.09.2010 la 13:15 Actualizat pe 02.09.2010 la 14:21

De fiecare data cand auzim vorbindu-se de o dieta, una dintre cerintele obligatorii o reprezinta consumul de apa plata, cu lamaie pentru un gust mai bun. Dar de ce este apa indispensabila intr-o dieta? Concret, care sunt beneficiile ei?

Apa restabileste echilibrul organismului si ajuta digestia

Un fapt destul de cunoscut pentru toti este ca atunci cand transpiram, urinam sau respiram corpul nostru elimina lichide, afectand echilibrul hidric al organismului. Cu cat acest lucru se intampla mai des iar lichidele pierdute nu sunt inlocuite, riscam sa ajungem deshidratati, slabiti si cu probleme de sanatate. De aceea 2 l de apa pe zi sunt esentiali pentru o alimentatie sanatoasa si pentru a pierde din calorii.

In plus, apa este un factor important in procesul digestiv. Pentru a evita dureri de burta, indigestie sau constipatie este necesar sa consumi alimente bogate in apa. Indreapta-ti atentia spre ardei gras, rosii, ceapa, broccoli, conopida si fasole verde ; alege dintre varietatea de fructe - pepenele rosu, cel galben, ananasul, mango sau portocalele si nu uita de iaurtul fara grasimi si branza degresata.

Nu contine calorii

De multe ori, confundam foamea cu setea si recurgem la snacksuri in loc sa luam o gura de apa. Cat se poate de gresit! Afla ca un pahar de apa iti induce o stare de satietate relativa, suficienta pentru a te impiedica sa mai mananci in plus - astfel reduci aportul de calorii la minim.

SFAT: Bea apa dupa ce ai mancat in prealabil alimente bogate in fibre. O astfel de combinatie te va satura pe moment.

Grabeste arderile de calorii

Apa este cea mai buna pentru hidratarea organismului si arderea de calorii. Asta nu inseamna, desigur, ca nu ai nevoie si de un regim echilibrat pentru a slabi ; insa, metabolismul va functiona cum trebuie numai daca ai grija sa te hidratezi.

Nu determina retentia de lichide in organism

Impotriva credintei populare, apa nu retine lichidele in organism; din contra, aceasta grabeste procesele metabolice.

Apa este o sursa importanta de minerale

Apa carbogazoasa naturala este bogata in magneziu si calciu. Aportul semnificativ de minerale este benefic pentru copii dar si pentru cei care sufera de osteoporoza sau spasmofilie.

sursa foto: treehugger.com

În articolul

Care este rolul apei in dieta?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Mesaj printre lacrimi al văduvei lui Costel Corduneanu, la o săptămână după ce şi-a înmormântat soţul: „Aşa cum îţi doreai mereu”
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x