Ce alimente sa asociezi pentru a slabi mai repede
Publicat pe 17.09.2010 la 14:05 Actualizat pe 17.09.2010 la 14:18
Intr-o dieta de slabit asocierea alimentelor este cea mai importanta. Nutritionistii francezi recomanda cateva asocieri benefice.
Unele asocieri fac dintr-un regim o tentativa inutila de a scapa de cateva kilograme in plus, iar altele sunt indicate pentru deplina reusita a unei astfel de incercari.
Fainoase si legume
Cele mai multe diete recomanda sa nu se faca o asemenea asociere - paste, orez, cartofi cu legume. Totusi, pastreaza legumele in meniu, chiar in asociere cu alimentele enumerate pentru ca legumele reduc indicele glicemic al glucidelor datorita fibrelor pe care le contin. Rezultatul este ca se secreta mai putina insulina, responsabila de stocarea caloriilor.
Proteine si fainoase
Painea, pastele, orezul contin si ele proteine, dar nu la fel de bune precum cele prezente in carne, peste si oua. Asa ca, pentru a ramane intr-o forma buna si a nu pierde din masa musculara, ci doar din gasimi, adauga la glucide si un aliment bogat in proteine. De exemplu, peste sau carne si cartofi sau orez.
Lipide si fibre
Pentru a pastra fermitatea pielii ar trebui ca cele doua sa fie consumate impreuna - legumele si uleiul de masline reprezinta cea mai indicata combinatie, ca si unt si fasole pastai sotata. Aceste combinatii permit asimilarea foarte buna a vitaminelor A, D, E si K, precum si a carotenului. Vom ramane in acest mod intr-o forma buna si vom avea o piele ferma si tonifiata.
Proteine si legume
Unele regimuri proteice propun sa nu se manance decat alimente bogate in proteine - carne, pui, peste, oua, toate acestea fara legume sau fainoase. Atentie, chiar daca vrei sa slabesti repede, asociaza intotdeauna legumele cu alimentele bogate in proteine pentru ca primele contin vitamine si minerale benefice sanatatii.
Ciocolata si biscuitii
Cu ce sa le asociezi? La gustare, in special cea de dupa-amiaza, simti adesea nevoia de «ceva dulce». Poti sa te rasfeti cu ciocolata sau biscuiti, cu conditia sa le asociezi cu un fruct sau un produs lactat - ciocolata si banane sau mere, biscuiti si iaurt degresat.
Legume si carne cu sos
Aceasta asociere reduce apetitul. Mancarea gatita, combinatia de legume cu carne, reduce valoarea calorica a mancarii (se poate manca mai mult), incetineste asimilarea lipidelor si reduce apetitul.
Micul dejun care te ajuta sa slabesti
Micul dejun este o masa extrem de importanta, asa ca, pe cat posibil, incearca sa nu sari peste el. Pentru a evita starile de oboseala in prima parte a zilei, precum si pentru a evita ingrasarea, asociaza zaharurile lente cu proteinele - paine integrala, cereale, lapte sau iaurt, branza sau oua, mezeluri slabe sau somon fume.
Regimul disociat, o varianta buna?
Nu, pentru ca alimentatia disociata nu face parte din natura umana. Este sigur ca regimurile disociate (de tipul Atkins, de exemplu) sunt ineficiente pe termen lung. Meniurile sunt prea artificiale pentru a permite schimbari durabile ale obiceiurilor alimentare. Rezultatul este ca, daca alegi sa tii o asemenea dieta, vei sfarsi intotdeauna prin a te reingrasa.
Citeste si Revista Felicia
Sursa foto: skepticalob.com