Ce poți face pentru a-ți întări rapid sistemul imunitar împotriva gripelor și virozelor de sezon

Publicat pe 10.01.2019 la 17:23 Actualizat pe 10.01.2019 la 17:27

Odată cu venirea frigului corpul tău trece prin schimbări în întâmpinarea cărora trebuie să vii printr-o alimentație sănătoasă, prin sport și aport crescut de vitamine.

Odată cu venirea frigului corpul tău trece prin schimbări în întâmpinarea cărora trebuie să vii printr-o alimentație sănătoasă, prin sport și aport crescut de vitamine. Nu neglija nici starea ta mentală pentru că lipsa soarelui poate provoca anxietate, nervozitate și chiar depresii. Iată ce trebuie să faci pentru a te menține în formă, atât fizic cât și psihic:

1. Ai grijă de mintea ta

Nu degeaba gândirea pozitivă este subiectul miilor de cărți motivaționale ce au făcut înconjurul lumii. Mai multe studii arată că puterea unei minți pozitive îți poate îmbunătăți starea generală de sănătate, performanțele la locul de muncă și te poate conduce în cele din urmă înspre o viață fericită.

Nu trebuie neapărat să fii o persoană optimistă din fire pentru a ajunge la o stare de zen, ci mai degrabă e nevoie de exercițiu și perseverență. Conștientizarea gândurilor pe care le ai este primul pas spre stăpânirea propriei minți. Apoi îți poți transforma șirul gândurilor prin meditație sau sport, înconjurându-te de lucruri frumoase și oameni pozitivi.

Odată cu sosirea iernii poți de asemenea să-ți creezi o stare bună de spirit prin decorarea casei, astfel:

● Luminează colțuri din casă cu lumânări și instalații luminoase sau aprinde focul în șemineu!
● Folosește perne și pături călduroase pentru a transforma canapeaua sau fotoliul preferat într-un cuib de răsfăț.

● Pregătește-ți o selecție de ceaiuri „heart warming” și cana ta preferată de ceai care să-ți țină companie în serile răcoroase.
● Folosește parfumuri de casă cu note calde de vanilie, scorțișoară, portocală etc. Aromele ne pot influența semnificativ starea de spirit.

2. Păstrează o alimentație echilibrată

Unul dintre primele lucruri pe care le poți face pentru a începe să mănânci mai sănătos pe timpul iernii, atunci când corpul tău are nevoie mai mult ca niciodată de vitamine, este să incluzi în dieta ta zilnică legume și fructe.

O modalitate ușoară prin care poți face asta este să le consumi sub formă de smoothie sau supe creme.

Folosește în smoothie-uri în special fructe de pădure care conțin foarte mulți antioxidanți.

Dacă te întrebi ce rol au antioxidanții află că aceștia nu doar fortifică sistemul imunitar dar reduc riscul de cancer și previn apariția infecțiilor.

Informează-te care sunt alimentele ce conțin cei mai mulți antioxidanți și include-le în dieta ta zilnică.

Anumite alimente sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au asupra sănătății datorită conținutului ridicat de Omega 3, vitaminele A, C și E. Uleiul de măsline, peștele, ouăle, ficatul, avocado sau nucile sunt câteva dintre acestea.

Nu uita să bei multe lichide, în primul rând apă și apoi sucuri naturale de fructe care-ți pot suplimenta aportul de vitamine în organism.

O dietă controlată ajută nu doar în lupta împotriva virozelor sau a gripelor de sezon, ci ține sub control și greutatea corporală, care poate care poate ajunge să fie un factor de stres.

3. Nu neglija exercițiile fizice

Chiar dacă tot ce-ți dorești la sosirea sezonului rece e să stai sub pătură cu o cană de ceai fierbinte sau ciocolată caldă în mână, din păcate, îndatoririle zilnice te vor obliga să ieși din casă și să dai piept cu frigul. Așa că pentru un plus de energie și pentru întărirea sistemului imunitar, trebuie să-ți faci un obicei din a face sport măcar de două ori pe săptămână.

Exercițiul fizic ne ajută nu doar să ne păstrăm silueta la care am muncit în perioada verii, dar și să eliberăm endorfine care îndepărtează anxietatea și depresia.

Dacă ai nevoie de confort termic și e exclus să alergi în parc, poți alege un program de fitness la sala de sport din cartierul tău sau poți face sport chiar acasă, cu ajutorul unui program de exerciții online.

4. Înconjoară-te de prieteni și familie

Deși vremea rea te poate îndemna să intri în hibernare, încearcă să păstrezi o viață socială activă, chiar dacă asta înseamnă măcar să iei masa cu toată familia o dată pe lună sau să-ți inviți prietenii la tine acasă pentru o seară de povești sau board games.

Este deja un lucru cunoscut că izolarea îți poate afecta negativ starea de spirit și starea fizică.

Sănătatea noastră este ușor de întreținut cu puțină atenție și considerație pentru propria persoană. Ai grijă la alimentație, îmbracă-te călduros și păstrează-ți buna dispoziție și cu siguranță iarna aceasta va trece fără să fie nevoie să apelezi la medicamente sau șervețele nazale.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Ce poți face pentru a-ți întări rapid sistemul imunitar împotriva gripelor și virozelor de sezon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x