Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi, zilnic, turmeric

Publicat pe 14.06.2017 la 20:10 Actualizat pe 14.06.2017 la 20:21

Curcumina s-a dovedit, de asemenea, ca reduce colesterolul nociv, elimina acumularea placilor in artere si previne coagularea sangelui.

poliquingroup.com

Studiile arată că curcumina, un compus bioactiv din turmeric, poate trata depresia, anxietatea, îmbătrânirea creierului și oricare stare anormală în care este prezența inflamația. Dar din păcate, extrem de puține preparate pe bază de curcumină funcționează bine și oferă organismului beneficiile așteptate.

Turmericul este o pulbere care provine din rădăcină plantei Curcuma longa ce face parte din familia ghimbirului. Pulberea este aurie și are gust și aromă interesantă, apropiată de cea a unei portocale amestecată cu ghimbir. Suplimentele nutriționale cu extract de turmeric ridică starea de spirit, elimină stresul și anxietatea, protejează creierul împotrivă îmbătrânirii și ajută impresionant de puternic în profilaxia și tratamentul acelor boli degenerative care au că foactor comun inflamația.

Întreg organismul este beneficiarul protecției aduse de curcumin atunci când acesta este biodisponibil.”, explică cercet. dr. Horațiu Albu, master în biologia moleculară.

Un studiu a constatat că administrarea suplimentelor de curcumină îmbunătățește fluxul sangvin cerebral la fel de eficient că și exercițiile fizice efectuate. Un alt studiu a constatat că administrarea unei anumite doze zilnice de curcumină a îmbunătățit semnificativ atenția și memoria de lucru la persoanele în vârstă.

Curcumina acționează și că un puternic anti-inflamator. Studiile arată că dacă acesta ajunge în concentrații optime în țesuturi ea combate orice tip de inflamație, incluzând aici chiar și pe cele din bolile acute precum boală inflamatorie intestinală, pancreatită, artrită și uveită cronică anterioară.

Curcumina s-a dovedit, de asemenea, că reduce colesterolul nociv, elimină acumularea plăcilor în artere și previne coagularea sângelui. Cercetătorii încă îl studiază pentru beneficiile sale pentru sănătatea inimii.

Curcumina este cunoscută că având proprietăți anti-artritice. Un studiu recent a fost efectuat pe un grup de 45 de persoane care sufereau de aceast fel de probleme. Cei care au introdus curcumină în regimul lor zilnic au experimentat o mare ameliorare a simptomatologiei artritice.

În articolul

Ce se întâmplă în organismul tău dacă consumi, zilnic, turmeric

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 decembrie 2024. Săgetătorii fac o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Corneliu Bjola, despre cum ar putea arăta România cu Călin Georgescu preşedinte. "De aici şi motivul pentru care Putin zâmbea satisfăcut"
a1.ro
Cum se simte mama lui Liviu Vârciu care a ajuns de urgență la spital pentru o operație de 3 ore. Ce a pățit și ce a zis artistul
HelloTaste.ro
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Catine
2 zodii au parte de provocări în decembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
useit.ro
Cum îți poate intra cineva în telefon. Trucurile prin care îți protejezi datele personale
as.ro
Fiica cea mică a lui Helmut Duckadam era la școală când a primit vestea morții tatălui său. Au urmat momente cutremurătoare: „Devastați!”
MediCOOL
Formele de COVID-19 de lungă durată pot fi provocate de persistența virusului în organism. Oamenii de știință au analizat dezvoltarea SARS-CoV-2
Spynews
Andreea Bălan a fost cerută în căsătorie de Victor Cornea! Modul inedit în care iubitul artistei a făcut pasul cel mare | VIDEO
DeParinti
Mere cu scorțișoară. Desertul preferat al copiilor
MediCOOL
Persoanele cu exces de grăsime viscerală au un risc mai ridicat de boală Alzheimer. Acestea prezintă șanse mari să dezvolte boala în următorii 20 de ani
HelloTaste
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
x