Ce spun sprâncenele despre starea ta de sănătate

Publicat pe 20.01.2014 la 09:36 Actualizat pe 20.01.2014 la 10:46

Știai că rărirea sprâncenelor este unul dintre primele dintre cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii? Spre deosebire de apariția ridurilor pe care încercăm să o prevenim si să o combatem prin toate metodele posibile, rarirea sprâncenelor este ceva mai dificil de monitorizat și în general nu observăm ce se întâmplă cu ele decât atunci când este deja prea târziu.

Știai că rărirea sprâncenelor este unul dintre primele dintre cele mai vizibile semne ale îmbătrânirii? Spre deosebire de apariția ridurilor pe care încercăm să o prevenim si să o combatem prin toate metodele posibile, rarirea sprâncenelor este ceva mai dificil de monitorizat și în general nu observăm ce se întâmplă cu ele decât atunci când este deja prea târziu.

Atunci când vine vorba de sprâncenele noastre, atâta timp cât pierdem puțin din grosimea lor nu există un motiv prea mare de îngrijorare. Ceea ce nu știi însă este că acest lucru te face să pari mai în vârstă. Majoritatea oamenilor sunt atât de preocupați de alte aspecte care le pot trăda vârsta încât uită complet de altele. Adevărul este că industria produselor cosmetice se axează foarte mult pe prevenirea și înlăturarea ridurilor si a liniilor de expresie. Și deși unele dintre ele nu ajută foarte mult, le cumpărăm în continuare. Pe de altă parte, sprâncenele groase, bine conturate fac o diferență destul de mare în ceea ce privește vârsta pe care ți-o dau cei din jur.

De ce contează sprâncenele

Sprâncenele reprezintă una dintre cele mai importante trăsături care ne definesc chipul. Încadrează fața, exprimă emoțiile, iar atunci când forma lor este una corectă, ochii par mai mari, iar pomeții sunt mai bine definiți. În ceea ce privește modul în care arătăm, exceptând o podoabă capilară bogată, nimic nu ne face să parem mai tineri decât o pereche de sprâncene frumoase.

Ce trebuie să știi despre rărirea sprâncenelor

Rărirea sprâncenelor apare în jurul vârstei de 30 de ani și devine mai accentuată în jurul vârstei de 45 de ani. Cele mai afectate sunt persoanele care le-au pensat excesiv. Medicamente cum ar fi anticoncepționalele sau tratamentele anti-depresive pot de asemenea duce la schimbări hormonale ce au ca efect rărirea sprâncenelor. Același lucru are loc în timpul sarcinii, la menopauză, sau atunci când există probleme cu tiroida. Pentru persoanele tinere mai ales, rărirea bruscă a sprâncenelor poate însemna probleme cu glanda tiroidă, ficatul sau nivelul colesterolului.

Cum poți corecta acest lucru

Unul dintre cele mai populare trenduri este acela de tatuare a sprâncenelor, dar de multe ori rezultatul este unul fals și chiar comic. Există și posibilitatea implanturilor ce oferă un look mai natural. Procedura este însă una extrem de dureroasă și extremă. Fardurile de spâncene sunt o metodă simplă de a oferi mai mult volum sprâncenelor. Machiajul trebuie realizat zilnic, însă rezultatul este un look mai tineresc.

Foto: hepta.ro

În articolul

Ce spun sprâncenele despre starea ta de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 10 mai 2024. Scorpionii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Părinţii tinerilor ucişi de Vlad Pascu au răbufnit după o întrebare a judecătoarei. "Chiar nu ştiţi nimic?!"
a1.ro
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mere caramelizate. Desert cu gust de copilărie
Catine
3 zodii au noroc în dragoste săptămâna aceasta. Luna Nouă în Taur le aduce relații romantice
useit.ro
Cel mai vândut telefon Android în prima parte a anului 2024. Ce model a dominat piața
as.ro
Dezvăluirile milionarului devastat de două drame amoroase. O soție l-a părăsit pentru nașul de cununie, una pentru Cristi Borcea
MediCOOL
Câtă sare poți consuma pe zi și cum să reduci cantitatea
Spynews
Mihai Albu, diagnosticat cu cancer! Cunoscutul designer a fost operat în urmă cu puțin timp. Primele declarații
DeParinti
Cum să previi răul de mașină la copii: de ce apare și cum poate fi combătut
MediCOOL
Semne care pot indica boli pulmonare. Cum poți evalua sănătatea plămânilor
HelloTaste
Prăjitură cu ananas și pudră Matcha, delicioasă și spectaculoasă
x