Ce spune PRIMA MENSTRUAȚIE despre tine! Află cât de importantă este vârsta la care ai devenit domnișoară!

Publicat pe 03.01.2015 la 14:15 Actualizat pe 03.01.2015 la 14:51

Nu putem spune că există o dată precisă la care mamele noastre să ne spună că ne va veni ciclul, însă există o medie în jurul vârstei de 12 ani, la care majoritatea fetelor încep să devină domnișoare

Nu putem spune că există o dată precisă la care mamele noastre să ne spună că ne va veni ciclul, însă există o medie în jurul vârstei de 12 ani, la care majoritatea fetelor încep să devină domnișoare.

Potrivit unui nou studiu, precizat de Oxford University, femeile care au început să menstrueze înainte de vârsta de 10 ani sau după 17 ani, sunt expuse riscului de boli de inimă, atacuri cerebrale sau tensiune mare. De fapt, tot ele au fost cu 16-27 % mai expuse la spitalizare sau chiar deces din pricina aceasta. Alte cercetări au arătat deja faptul că un ciclu menstrual mai devreme sau mai târziu pot spori șansele de a dobândi cancer ovarian sau de sân.

Care este însă legătura? Ei bine, nu este atât de important când ci mai cu seamă de ce. Fetele care au menstruație mai devreme, au ca și cauză supraponderabilitatea. Obezitatea la copii se transformă în același lucru și la maturitate. Astfel, poți ajunge la complicații privind bolile de inimă sau cancerul.

În articolul

Ce spune PRIMA MENSTRUAȚIE despre tine! Află cât de importantă este vârsta la care ai devenit domnișoară!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x