Ce tip de dozator de apa alegi pentru angajatii tai?

Publicat pe 19.12.2019 la 18:23 Actualizat pe 19.12.2019 la 18:27

Printre aspectele obligatorii de care trebuie sa te ingrijesti ca si angajat este alimentarea cu apa potabila pe toata perioada programului de lucru. Pe langa numarul de angajati pe care ii ai in firma, mai sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le analizezi inainte de a achizitiona un dozator de apa.

Foto: pixabay

In cazul in care ai o firma, asigurarea conditiilor placute de munca este esentiala pentru a avea parte de bune performante din partea angajatilor tai. Printre aspectele obligatorii de care trebuie sa te ingrijesti ca si angajat este alimentarea cu apa potabila pe toata perioada programului de lucru. Pe langa numarul de angajati pe care ii ai in firma, mai sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le analizezi inainte de a achizitiona un dozator de apa.

Alimentare

Din punctul de vedere al alimentarii cu apa, exista doua tipuri de dozatoare.

  1. Alimentarea cu bidon de apa. Bidoanele disponibile sunt de diverse dimensiuni, de la 5 litri pana la aproximativ 20 de litri. Acestea au pretul de achizitie accesibil, insa exista un cost periodic pentru achizitia bidoanelor cu apa.
  2. Alimentarea direct la sursa. Chiar daca acestea sunt putin mai costisitoare la achizitie, se dovedesc mai economice pe termen lung. Dozatoarele de acest fel vin cu functie de purificare a apei cu ajutorul unor filtre.

Dimensiune

Dozatoarele au fost create pe mai multe dimensiuni, tocmai pentru a satisface orice nevoie.

In orice caz, toate dozatoarele vin cu indicatii de la producator in ceea ce priveste instalarea, amplasarea si intretinerea lor.

Performante

Dozatoarele care vin cu sistemul de racire si/sau de incalzire a apei sunt, desigur, printre preferatele angajatilor. Acestora le este mult mai usor sa bea apa rece atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate sau sa isi prepare o bautura calda in sezonul rece. Dozatoarele folosesc pentru acest sistem una din cele doua tipuri de tehnologii.

  1. Compresie si freon, care functioneaza intocmai ca in cazul frigiderelor. Aceasta tehnologie este cea mai recomandata in situatia unui birou cu multi angajati, deoarece poate sa ofere aproximativ 3 litri de apa pe ora.
  2. Cele care functioneaza dupa Efectul Peltier sunt indicate unui birou mic sau unei case, deoarece pot furniza aproximativ un litru de apa pe ora.
  3. Cele care ofera apa la temperatura apei. Acestea sunt cele mai simple din punct de vedere al performantei si cu un consum redus de curent.

Siguranta pentru copii nu este neaparat un criteriu de luat in calcul atunci cand esti in cautare de dozatoare de apa pentru companie. Daca insa se intampla ca firma sa organizeze petreceri de sezon pentru copiii angajatilor, atunci este indicat sa ai in vedere si acest lucru pentru a evita accidentele neplacute.

Intretinere

Din ce in ce mai multe companii opteaza pentru echiparea birourilor cu dozatoare de apa. Acestea prezinta extrem de multe avantaje. Sunt mai comode, majoritatea companiilor de apa imbuteliata ofera posibilitatea de livrare si ridicare a bidoanelor. Datorita nivelului de plastic produs, se reduce considerabil poluarea. In plus, sunt cele mai avantajoase din punct de vedere al costurilor. Ca urmare, optarea pentru un dozator, indiferent de marime sau performante, poate fi solutia cea mai buna pentru afacerea ta.

În articolul

Ce tip de dozator de apa alegi pentru angajatii tai?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x