Ce trebuie să consumi în perioada sezonului rece

Publicat pe 23.09.2021 la 11:40 Actualizat pe 23.09.2021 la 11:47

Nu mai trebuie să spunem că alimentele pe care le consumi sunt un factor decisiv pentru sănătatea organismului tău. Mâncarea îți poate ajuta corpul să lupte cu radicalii liberi, sau din contră, îți poate afecta sănătatea organismului dacă nu ai grijă la alegerile pe care le faci.

Când temperaturile încep să scadă și se instalează vremea rece, trebuie schimbată și dieta zilnică

Shutterstock

Când temperaturile încep să scadă și se instalează vremea rece, trebuie schimbată și dieta zilnică. Consumă alimente care te ajută să ridici temperatura corpului. Iată câteva alimente nutritive care te pot ajuta să îți menții corpul cald chiar și atunci când afară temperaturile sunt cu minus.

În general, alimentele care se diferă mai greu te pot ajuta să îți ridici temperatura corpului și să te facă să îți fie mai cald. Termenul medical pentru acest proces este termogeneza, care este procesul corpului tău ce produce căldură cauzată de metabolizarea alimentelor. Aceste alimente sunt cele bogate în grăsimi, proteine, carbohidrați sănătoși. Multe dintre aceste alimente sunt mai complexe și durează mai mult timp pentru a fi digerate.

Ce trebuie să consumi în perioada sezonului rece

Indiferent de preferințele culinare pe care le ai, oricând și de oriunde poți apela la eatZZ și poți comanda de la oricare din restaurantele înscrise în platformă. Calitatea mâncării și prospețimea ingredientelor sunt garantate.

Consumă multe banane

Bananele conțin multă vitamina B și magneziu, care sunt importante pentru funcționarea corectă a glandele tiroide și suprarenale. Aceste glande ajută la reglarea temperaturii corpului. Bananele îți pot stimula starea de spirit, îmbunătățesc memoria, printre multe alte beneficii pentru sănătate.

Bea ceai de ghimbir

Ceaiul fierbinte de ghimbir te poate face să te simți cald în interior într-o zi rece. Ghimbirul este cunoscut pentru îmbunătățirea sistemului digestiv și se numără printre alimentele care pot stimula termogeneza. Este, de asemenea, un diaforetic, ceea ce înseamnă că îți poate ajuta corpul să se încălzească din interior spre exterior. Ținându-ți cald este doar unul dintre numeroasele beneficii pentru sănătate ale consumului de ceai de ghimbir.

Consumă mult ovăz

Începe ziua cu un mic dejun cald de ovăz sau alte tipuri de terci. Ovăzul este o sursă excelentă de cereale integrale și fibre. Fibrele îți pot îmbunătăți colesterolul și te pot face să te simți sătulă. Pe lângă faptul că menține senzația de sațietate pentru mult timp, ovăzul este plin de alți nutrienți. La Ohvăz din aplicația eatZZ ai o gamă variată de preparate pe bază de ovăz, care te pot ajuta să nu mai petreci prea mult timp în bucătărie.

Consumă carne roșie

Carnea roșie, cum ar fi carnea de vită, mielul sau carnea de porc, reprezintă o sursă bună de fier. Fierul este un mineral important care ajută la transportarea oxigenului în tot corpul. Persoanele cu nivel de fier scăzut pot observa că au mâinile și picioarele reci mai mereu sau se simt obosite. Consumul de carne roșie poate furniza și vitamina B12, care contribuie la sănătatea sistemului nervos și la un sistem imunitar mai puternic. În cazul în care nu te pricepi la alegerea cărnii roșii, la restaurantul Mon Paris Restaurant and Lounge te poate ajuta să te bucuri de cel mai gustos mușchi de vită Black Angus sau de o vită picantă gratinată, absolut delicioasă.

Consumă cartofi dulci

Cartofii dulci și alte legume cu rădăcină au nevoie de mai mult timp pentru a trece prin procesul de digestie, ceea ce îți va crește temperatura corpului. Cu un conținut ridicat de vitamina A, vitamina C și potasiu, cartofii dulci pot adăuga fibre și alți nutrienți la o masă caldă. Cercetările arată că cartofii dulci sunt, de asemenea, buni pentru sănătatea ochilor. Cartoful dulce este excelent în supe sau servit ca garnitură la o friptură la cuptor. Comandă de la restaurantele din aplicația eatZZ o porție mare pe care să o servești în tihnă, la tine acasă.

Consumă dovleac plăcintar

Dovlecii sunt și ei printre alimentele care te pot încălzi într-o zi rece. Acest aliment de toamnă este plin de antioxidanți, vitamine, minerale și alți nutrienți cheie. Nivelurile ridicate de vitamina C și potasiu oferă un impuls sistemului imunitar, iar fibrele alimentare te ajută să îți păstrezi sistemul digestiv sănătos.

În articolul

Ce trebuie să consumi în perioada sezonului rece

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2024. Berbecii sunt sfătuiți să-i ajute pe cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Val de ploi şi vijelii peste România. Temperaturile vor scădea brusc cu până la 15 grade Celsius în mai multe regiuni ale ţării
a1.ro
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu cartofi, o mâncare foarte consistentă și ușor de preparat
Catine
Nuci cu cremă caramel de post. Rețetă de desert delicios și spornic
useit.ro
7 obiecte pe care nu trebuie să le pui lângă router dacă vrei Internet rapid. Cum afectează semnalul Wi-Fi
as.ro
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Obiceiuri care îți afectează creierul. Ce să eviți pentru a-ți proteja funcțiile cognitive și memoria
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Stimulentul de inserție 2024. De ce sumă poți beneficia din partea statului
MediCOOL
Circumferința taliei: de ce este importantă și cât măsoară o talie sănătoasă
HelloTaste
Clătite de post cu mere, desertul potrivit în orice moment al zilei
x