Ceaiul verde, beneficii pentru sănătate

Publicat pe 28.03.2018 la 08:54 Actualizat pe 28.03.2018 la 08:56

Specialiştii în nutriţie îl recomandă şi pentru distrugerea bacteriilor care pot provoca intoxicaţii alimentare.

Foto: pixabay.com

Ceaiul este o bătură obţinută prin infuzarea frunzelor uscate ale plantei Camellia Sinensis, dar şi a altor plante precum mentă, muşeţel sau fructe uscate. Există patru tipuri de ceai: alb, verde oolong şi negru.

Potrivit statisticilor, producția mondială de ceai este estimată la circa 3,15 milioane de tone anual.

Oriunde l-am bea, acasa, la birou ori la restaurant si indiferent de vreme ori anotimp, ceaiul ofera intotdeauna caldura si momente de tihnă, de relaxare.

Procedura prin care se obţine ceaiul verde

Ceaiul verde este obţinut din frunze nefermentate de Camelia sinensis, iar imediat după ce sunt culese, frunzele sunt recute prin abur sau torefiate. Ulterior, sunt uscate şi rulate pentru a se împiedica fermentarea.
Ca să fie gata de consum, se toară o cană de apă clocotită peste o linguriţă de produs, se acoperă în jur de 15 minute, apoi se strecoară şi se bea.

Beneficiile ceaiului verde

Dacă optaţi pentru un stil de viaţă sănătos, trebuie să ştiţi că două-trei căni de ceai verde de la Planteea pe zi vă va ajuta să vă menţineţi un tonus bun şi poate înlocui treptat cafeaua, având în vedere că are în componenţă cofeină, însă într-o mai mică măsură.
În principal, ceaiul verde este consumat de persoanele îşi doresc o viaţă sănătoasă, ajutând la detoxifierea organismului stimulând şi pierderea kilogramelor în plus.
De altfel, ceaiul verde este foarte căutat datorită efectelor pe care le are în ceea ce priveşte slăbirea.

Ceaiul verde are mai multe beneficii, ajutând, printre altele, la întărirea sistemului imunitar. Totodată, facilitează circulaţia sângelui şi ajută la reglarea metabolismului. Un alt efect benefic se referă la dobândirea energiei.

Potrivit specialiştilor în nutriţie, ceaiul verde are conţinut care produce căldură suplimentară în organism şi ajută la arderea caloriilor, ajută în lupta cu celulele canceroase, însă este foarte util în a reduce riscul de apariţie a accidentului vascular.

Specialiştii în nutriţie îl recomandă şi pentru distrugerea bacteriilor care pot provoca intoxicaţii alimentare.

Este foarte util în a ne reda energia întrucât conţine şi o cantitate moderată de cafeină.
Unul dintre efectele mai puţin cunoscute se referă la igiena orală. Se pare că dacă ne obişnuim să consumăm ceai verde dantura noastră va fi mai frumoasă, având componente care previn apariţia cariilor şi formarea plăcii bacteriene, contribuind totodată şi la o respiraţie proaspătă.

De câte ori nu am observat efectele trecerii anilor pe chipul sau pe pielea noastră? Specialiştii susţină însă că ceaiul verde, consumat frecvent, încetineşte procesul de îmbătrânire, având în vedere în are în componenţă antioxidanţi.

Efectele benefice asupra sănătăţii ale ceaiului verde sunt cunoscute de mii de ani, fiind un produs folosit de chinezi de peste patru mii de ani pentru tratarea durerilor de cap şi chiar a depresiei. Aceştia au descoperit că frunzele nefermentate îşi păstrează caităţile naturale de vindecare.
Dacă consumaţi ceai verde doar pentru o cură de slăbit, trebuie să ştiţi că pe lângă consumul acestui produs, este necesară mişcarea frecventă, precum alergare, inot sau orice alt sport va place, dar şi un stil de viaţă sănătos, adică trebuie să avem grijă şi la ce alimente consumăm.
În ceea ce priveşte preţurile de achiziţie, mai ales dacă îl consumaţi pentru a vă ajuta să slăbiţi, am putea spune că este una dintre cele mai ieftine diete. Preţurile variază între 3 lei şi 35 de lei, în funcţie de forma sub care îl cumpăraţi şi de cantitate.
Ceaiul verde la de Planteea vă oferă diferite tipuri, adaptate nevoilor dumneavoastră, fie că doriţi să îl consumaţi pur si simplu pentru că vă place, fie că îl utilizaţi într-o cură se slăbire sau pentru o digestie mai bună.

În articolul

Ceaiul verde, beneficii pentru sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x