Cele mai bune plante si condimente care iti tin de cald iarna
Publicat pe 14.10.2010 la 16:01 Actualizat pe 14.10.2010 la 17:02
In afara de haine groase si bauturi calde mai ai si alti aliati de nadejde o data cu venirea sezonului rece: leguminoasele, plantele si condimentele din tinuturile reci, care au efect termic asupra corpului tau. Afla cu ce ar trebui sa iti umpli cosul de cumparaturi iarna aceasta si cum te poate ajuta fiecare.
GHIMBIRUL
Aceasta radacinoasa este extrem de populara iarna, putand fi gasita in multe dintre bucatele noastre: biscuiti, cocktailuri, mancaruri, etc. Ghimbirul este un antiseptic excelent si un antioxidant recomandat, imbunatatind circulatia sangvina. Un ceai aromat cu ghimbir te va incalzi imediat dupa o zi petrecuta in ninsoara, iar o baie cu ghimbir iti va relaxa muschii si iti va ameliora raceala.
ARDEIUL IUTE
Ardeiul iute este probabil cel mai cunoscut pentru efectele sale termice imediate. Un ardei iute iti decongestioneaza caile nazale si contine vitamina C recomandata cand te simti slabita. SFAT: inainte de a iesi in frig, pune-ti in cizme cateva seminte de ardei iute si vei vedea cum picioarele tale nu vor mai frigul de afara.
NUCSOARA
Nucsoara este apreciata de mult timp in bucataria occidentala pentru gustul ei deosebit, dar efectele ei asupra sanatatii au fost mai putin cunoscute. Ei bine, acest condiment ajuta la eliberarea cailor respiratorii, fiind un bun expectorant.
HREANUL
Hreanul este un bun antiseptic si decongestionant al cailor respiratorii, are vitamina C si te ajuta sa digeri mai usor alimentele grase.
SCORTISOARA
Scortisoara face minuni pentru cei care au o circulatie periferica deficitara avand in acelasi timp efect antioxidant. O alta caracteristica a acestui condiment este folosirea lui cu succes ca tonic digestiv.
sursa foto: hepta.ro