Cinci exercitii pentru coapse zvelte

Publicat pe 28.10.2010 la 12:20 Actualizat pe 28.10.2010 la 13:46

Noi iti demonstram ca se poate, daca ai un pic de ambitie. Cum se face ca insusi punctul central al trupului nostru, acolo unde formele ar trebui sa se onduleze apetisant, are obiceiul enervant sa ne tradeze si sa se rotunjeasca amenintator, trecand in decursul anilor de la "apetisanti la "rotunjori, apoi la "rotund de-a binelea? Coapsele, soldurile, talia si abdomenul au tendinta naturala sa acumuleze grasime in depozite strategice.

Vremurile s-au schimbat, iar standardele de frumusete nu mai includ zeita fertila a Pamantului, cu solduri si coapse proeminente, asa ca femeile au inceput sa caute metode de a lupta cu rotunjimile. Si, dintre toate, coapsele sunt terenul cel mai propice pentru acumularea celulitei si pentru dezvoltarea aripioarelor anexe. N-o sa-ti vand o reteta uluitor de simpla si de rapida pentru a-ti recapata coapsele zvelte. Iti voi explica procesul prin care ai cele mai mari sanse sa-ti vezi telul dus la bun sfarsit, in cel mult o luna, cu ceva ambitie si determinare, fara costuri mari si fara vizite la centre de infrumusetare.

Cocktail de succes: gimnastica si masaje

Am intrebat un specialist. Pe Razvan Dumitrica, kinetoterapeut la centrul medical "Recoveri, un cabinet de recuperare locomotorie din Bucuresti. Iar el ne-a recomandat cinci exercitii simple, usor de lucrat acasa, cu mentiunea ca, daca esti incepatoare, s-o iei mai usor, la inceput cu zece repetitii ale aceluiasi exercitiu, crescand treptat gradul de intensitate si numarul de repetitii la fiecare sedinta.

In afara de exercitiile zilnice, pe care le poti face la orice ora, urmarind programul preferat la televizor, cu geamul deschis si cu o sticla de apa plata la indemana, trebuie sa incluzi in program masajele cu crema anticelulitica sau de slabit. Dupa dusul cu apa calduta care urmeaza antrenamentului, maseaza viguros coapsele, soldurile si fesele cu o crema destinata subtierii. Nu folosi o cantitate mare de crema, in schimb, prinde momentul cel mai propice, atunci cand pielea ta este inca umeda dupa baie. Insista cu miscari circulare apasate, cu ciupituri si framantari (ca si cum ai framanta un aluat) 5 minute pe fiecare picior.

Mai poti apela la un truc, daca iti procuri o crema "termica", din gama celor care incalzesc foarte puternic zona pe care sunt aplicate. Cremuieste coapsele si soldurile si impacheteaza-te in folie alimentara, precum un sandvis. Imbraca pantalonii de trening pe deasupra si apuca-te de exercitii. Zona impachetata va elimina apa si toxinele, va dizloca depozitele de grasime si vei putea vedea cu ochii tai o subtiere semnificativa, in doua saptamani. Tot pachetul acesta de ingrijiri: impachetare - gimnastica - masaj iti va aduce rezultate vizibile, palpabile si durabile intr-o luna.

Cinci exercitii simple

1. Fandeaza inainte, pastrand genunchiul din spate indoit si apropiat de sol. Ridica genunchiul de pe sol, indreptand piciorul din spate. Repeta de zece ori, apoi schimba piciorul.

2. In picioare, cu talpile departate la nivelul umerilor, trage bastonul in spatele cefei, pentru a obliga spatele sa ramana perfect drept. Indoaie lent genunchii, mentine pozitia cat numeri pana la 10 (dar nu din ce in ce mai repede!), apoi revino la pozitia initiala. Acest tip de gimnstica poarta numele de izometrie si presupune mentinerea unei pozitii mai multe secunde.

3. Culcat lateral, cu un genunchi indoit, cu sprijin pe antebrat si varful ridicat, ridica piciorul. Nu uita sa pastrezi mereu varful tras in fata privirii.

4. Culcat lateral, cu sprijin pe antebrat, genunchiul indoit, cu talpa lipita de sol, tinuta cu mana, ridica piciorul de dedesubt, atat cat iti permite pozitia, pastrand mereu talpa indoita la 90 de grade. Un exercitiu excelent pentru musculatura pe pe interoril coapsei.

5. In picioare, cu mainile pe langa corp si bastonul in fata. Fandeaza inainte si du concomitent bastonul pe deasupra capului, pana la ceafa.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: women-weight-training-programs.com

În articolul

Cinci exercitii pentru coapse zvelte

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x