Cinci metode ciudate de intretinere corporala

Publicat pe 14.09.2010 la 14:23 Actualizat pe 14.09.2010 la 16:34

Vrei sa fii in forma fara sa stai ore la sala? Sau si mai bine, fara a face miscare deloc? Cosmopolitan.com a strans cinci idei care te vor mentine supla, fara a depune efort.

1. Daca este o zi caniculara, nu iti incepe programul de exercitii fizice inaitne de a bea o Granita. Vremea calduroasa iti solicita intens organismul, de aceea iti va fi mai greu sa executi corect miscarile de fitness, dar cercetatorii spun ca o Granita iti ofera energia care iti lipseste. Pentru un studiu publicat in Medicine & Science in Sports & Exercise, s-a stabilit ca participantii care au baut o Granita au alergat cu 10 minute mai mult decat ceilalti, inainte de a simti durere musculara.

2. Fa-ti o lista in minte cu toate lucrurile pe care le faci zilnic si care ar putea fi socotite ca exercitiu fizic, cum ar fi plimbatul cainelui, urcatul scarilor, etc. Cum te ajuta asta? Cercetatorii de la Harvard au facut urmatorul experiment: ei i-au impartit in doua grupe pe angajatii unui hotel - primei grupe i s-a spus ca, curatenia zilnica pe care o faceau in camere poate fi considerata o forma de sport, pe cand celor din al doilea grup li s-a ascuns acest lucru. Peste patru saptamani, chiar daca au avut in continuare aceleasi responsabilitati, primii aveau mai putine kilograme, o tensiune arteriala mai mica si un IMC normal.


3. Jogging sau mers inapoi. Tot un studiu de la Harvard a demonstrat ca mersul sau joggingul inapoi te ajuta sa arzi mai multe calorii decat cel normal. Schimbarile se vor vedea in regiunea coapselor si a feselor. Pentru inceput, mergi pe o pista de alergare sau intr-un parc, pentru ca apoi sa exersezi pe banda de alergat.


4. Ia o doza sau doua de cafeina (din cafea, ceai sau suc) cu 90 de minute inainte de a te apuca de vreo activitate sportiva. Cafeina poate sa blocheze substantele din creier care iti dau senzatia de epuizare fizica, pentru ca tu sa nu abandonezi inainte de vreme.


5. Tine usa pentru un strain, doneaza bani unei organizatii de caritate sau fa un cadou neasteptat. Conform unui studiu recent, faptele bune iti intaresc vointa si cresc puterea de rezistenta. Ce inseamna asta pentru tine? Vei putea sa-i rezisti prajiturii tale preferate si vei merge cu mai mult chef la sala.

sursa foto: webmd.com

În articolul

Cinci metode ciudate de intretinere corporala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x