Cinci obiceiuri sanatoase pentru o viata mai lunga

Publicat pe 02.02.2011 la 23:10 Actualizat pe 02.02.2011 la 23:13

Niciodata nu vom putea sti cu siguranta care este secretul vietii sau cat vom trai. Unele obiceiuri insa, in mod sigur, ne vor asigura o viata ceva mai lunga. Iata 5 dintre ele:

Exercitii fizice in fiecare zi

Specialistii au calculat ca daca faci exercitii fizice in mod constant, vei trai cu aproximativ 3 ani in plus. Efecte se vor simti cu mult inainte. Desi este destul de greu sa-ti dedici timp special pentru asemenea activitati, partea buna este ca le poti face oriunde si oricand, trebuie doar sa ai creativitate.

Nu uita de micul dejun

Multi neglijeaza aceasta masa, insa s-a dovedit ca ea are un rol extrem de important in functionarea organismului. Alimentatia trebuie facuta inainte de inceperea efortului, nu dupa. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cei care nu sar peste micul dejun au o stare fizica si mentala mult mai buna. Se recomanda carbohidrati, proteine si o mica doza de grasimi.

Dormi suficient

Somnul este vital! Desi nu se stie exact cate ore ar trebui sa dormim, se considera ca ar fi necesare minim 7. Studiile au demonstrat faptul ca cei care adorm la ore tarzii sunt predispusi la afectiuni precum cancer, diabet sau hipertensiune.

Ingrijeste-ti dintii

Desi multi ar fi tentati sa creada ca tine doar de igiena, o gura curata si lipsita de microbi este foarte importanta pentru sanatate. Multe afectiuni inflamatorii sunt cauzate de microbii pe care-i purtam acolo unde nu ne place sa credem. Concluzia: pasta si periuta de dinti sunt indispensabile.

Tine-ti prietenii mereu aproape

Se zice ca un prieten e mai bun decat un medicament. Chiar asa este! O viata plina de activitate si de interactiune cu oamenii pe care ii iubesti va fi cu siguranta una mai buna, dar si una mai lunga. Prietenii sunt factori anti-stres, mereu la dispozitie atunci cand avem nevoie de ei sau suntem in dificultate.


sursa: AskMen.com

foto: Hepta.ro

În articolul

Cinci obiceiuri sanatoase pentru o viata mai lunga

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x