„Ciuperca lui Dumnezeu” luptă împotriva cancerului
Publicat pe 12.05.2014 la 17:57 Actualizat pe 13.05.2014 la 11:05
Calităţile terapeutice ale acestei ciuperci au fost relevate de doi cercetători americani, care au descoperit în pădurile Braziliei o comunitate în care media de vârstă nu doar că depăşea 100 de ani, dar oamenii erau foarte sănătoşi
Calităţile terapeutice ale acestei ciuperci au fost relevate de doi cercetători americani, care au descoperit în pădurile Braziliei o comunitate în care media de vârstă nu doar că depăşea 100 de ani, dar oamenii erau foarte sănătoşi.
Analizându-le modul de viaţă, au constatat că hrana lor de bază era constituită din această ciupercă. Analizele de laborator au evidenţiat proprietăţile extraordinare ale ciupercii şi astfel s-a început extinderea culturii şi aclimatizarea ei în condiţii controlate de microclimat. Din 2006, ciuperca Agaricus Blazei Murill - supranumită și „Ciuperca lui Dumnezeu” - se cultivă şi în România, unde a fost aclimatizată.
Proprietăți spectaculoase
Analizele de laborator au evidenţiat existenţa unor substanţe imunopotenţiatoare, cu proprietăţi antitumorale deosebite, ce declanşează apărarea organismului împotriva celulelor canceroase. Este un puternic agent antiviral şi conţine steroizi, acizi nucleici, lipide şi lecitină, care neutralizează multiplicarea celulelor canceroase, stimulează producerea de limfocite, având efecte benefice împotriva cancerului de colon, ovarian, mamar, pulmonar şi hepatic.