Condimentele, nu tocmai bune pentru sanatatea noastra

Publicat pe 30.08.2010 la 16:01 Actualizat pe 30.08.2010 la 20:40

Oricat de nelipsite ar fi condimentele in mancarea pe care o preparam acasa sau o savuram la un restaurant local, trebuie sa tinem seama ca nici acestea nu trec prin organismul nostru fara sa lase urme. Dimpotriva, alimentele picante, consumate in exces, ne pot da metabolismul peste cap. In ce fel? Aflati mai jos.

Sarea in exces duce la probleme cardiace

Alimentatia sarata este una din principalele cauze ale hipertensiunii arteriale, o afectiune care poate duce la infarct si la alte afectiuni cardiace si vasculare.

Astfel ca, daca la tine "sarea in bucate" este deja o lege, tine minte ca nivelurile ridicate de sare in organism favorizeaza pierderea apei din organism si incetinesc metabolismul. Nu numai sarea propriu zisa este daunatoare ci si vegeta, sosurile de tot felul sau mancarea fast-food. Inlocuieste, deci, acest alimente cu alternative sanatoase: busuioc, oregano sau rozmarin.

Nu vrei sa ajungi obez? Evita sarea si zaharul!

Majoritatea dressingurilor sunt bogate in sare, zahar si grasimi. Mustarul, maioneza sau sosul de chilli au suficiente grasimi in ele, pentru ca, consumate pe termen lung, sa duca la obezitate. Acestea sunt prezente in masa obisnuita de fast-food si in platourile satioase, pline de proteine.

Cat despre zahar, acesta se poate afla in pungile de la supermarket sub forma de zaharoza, fructoza sau glucoza. Alaturi de ele se gasesc E-urile omniprezente, toate acele denumiri de substante chimice pe care nu le poti deslusi. Combinatiile de E-uri si grasimi sunt devastatoare pentru silueta ta.

Mancarea iute irita stomacul

Cei care nu isi pot imagina o masa fara piper, boia iute, ardei iute si alte condimente puternice, au de infruntat durerile de stomac dupa, pentru ca inevitabil acestea vor fi prezente. In cazul acestor tipuri de alimente, digestia se realizeaza mai greu si pe termen lung, risti sa te imbolnavesti de ulcer sau gastrita.

sursa foto: dvorak.org

În articolul

Condimentele, nu tocmai bune pentru sanatatea noastra

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x