Cum îți dai seama dacă micuțul tău e superdotat
Publicat pe 13.05.2014 la 09:41 Actualizat pe 13.05.2014 la 09:53
De multe ori un copil care are un coeficient de inteligență superior nu este atent, pare neinteresat de tot ceea ce se întâmplă în jurul său. Asta este doar o aparență, pentru că micuțul "prinde din zbor" toate detaliile din jurul s[u
De multe ori un copil care are un coeficient de inteligență superior nu este atent, pare neinteresat de tot ceea ce se întâmplă în jurul său. Asta este doar o aparență, pentru că micuțul "prinde din zbor" toate detaliile din jurul său.
În schimb, părinții se plâng medicilor că au un copil diferit, care nu relaționează așa cum ar trebui și care nu are un nivel crescut de agresivitate. Ei bine, nu este cazul să intre în panică. Totul este pe cât se poate de normal.
Se spune că un copil superdotat "nu se uită la lume, ci o perforează cu privirea sa". Ochii lor sunt mereu întrebători și uneori pot ispira chiar un soi de teamă. Dar sunt inofensivi în realitate...
Pe la cinci, șase ani, se poate stabili un diagnostic real, iar medicii își pot da seama imediat dacă este vorba despre un copil superdotat. De la această vârstă, la 30 sau 40 de ani va avea același coeficient de inteligență.
Astfel, lor le place să fie însoțiți de persoane mai mari decât ei, sunt foarte sensibili, gândesc rapid, sunt exigenți atât cu ei, dar și cu cei din jur, învață să citească extrem de repede cu toate că la școală nu excelează, au o imaginație bogată și sunt încântați la maximum de lucrurile abstracte.
Pe scurt, dacă micuții voștri se încadrează în descrierea de mai sus, nu vă alarmați, este doar un mic geniu în devenire!