Cum poți să tratezi aftele bucale. Trei remedii SIMPLE și EFICIENTE

Publicat pe 27.09.2016 la 18:56 Actualizat pe 24.11.2016 la 09:51

Aftele bucale creeaza o serie de efecte negative, atunci cand isi fac aparitia in cavitatea bucala.

Pinterest

Aftele bucale creează o serie de efecte negative greu de suportat atunci când își fac apariția în cavitatea noastră bucală. Tocmai de aceea, ți-am pregătit mai jos câteva remedii, care te vor ajuta să rezolvi această problemă.

Mestecatul alimentelor este o adevărată provocare atunci când ai afte care te forțează să mesteci cu mare grijă, cu gură pe jumătate deschisă pentru a nu atinge acele zone și, de multe ori, acestea se măresc și creează un disconfort permanent, simțit chiar și noaptea. Din fericire, ele nu sunt contagioase, dar acesta este, de fapt, singurul lucru pozitiv legat de aftele bucale.

Aftele sunt răni deschise care se formează în țesutul moale din interiorul gurii, de obicei, pe buzele interioare, obraji, gingii și limbă. Sunt albe și rotunde, cu un inel de culoare roșie în jurul mărginii exterioare. În funcție de mărimea lor, pot rezistă până la 3 saptamanai în cavitatea bucală.

Nu se știe exact care este cauza, dar, în general, sunt declanșate de leziuni minore, cum ar fi mușcarea obrazului, iritanți, stres, deficiente nutriționale și alergii alimentare. Dar asta nu este tot, aftele bucale pot fi cauzate, de asemenea, de modificări hormonale, de un sistem imunitar slăbit și de prezența celor doi cromozomi X, de aceea femeile sunt mai susceptibile de a le avea decât barbatii”, explică Andra Custura, medic stomatolog la cabinetul Andra Smile.

Iată câteva metode recomandate de medicul dentist, pentru prevenirea și ameliorarea aftelor bucale:

1. Evită alimentele acide care conțin zahăr.


De îndată ce simți o durere în interiorul gurii, renunță la sucul de portocale pe care obișnuiai să-l consumi zilnic. Acizii pot irita și mai mult pereții cavității bucale și pot creă răni, provocând o senzație de arsură și prelungirea duratei procesului de vindecare.

Trebuie să cunoaștem faptul că bacteriile din gură transformă, de asemenea, zahărul în acid. Această este una dintre cele mai importante cauze ale cariilor dentare, dar poate prelungi și prezența aftelor bucale, accentuând simptomele de usturime, arsură sau chiar durere”, spune specialistul.

2. Schimbă pastă de dinți.

Pasta de dinți și apa de gură care conțin sulfat de sodiu, un ingredient de spumare utilizat în mod obișnuit, pot declanșă apariția aftelor bucale în cazul persoanelor mai sensibile. În cazul în care se observă un astfel de efect al pastei de dinți, este bine ca această să fie schimbată cât mai repede.

Pastele de dinți care conțin ingredienți nocivi precum sulfatul de sodiu pot cauza apariția aftelor bucale sau pot accentuă simptomele aftelor deja existențe din cauza altor factori. Aceste efecte sunt diferite, în funcție de sensibilitatea țesuturilor de la nivelul gurii, însă un medic poate spune cu exactitate dacă există un risc sau nu în acest caz”, afirmă stomatologul.

3. Clătirea gurii cu apa sărată.

Această este metoda recomandată de medicii stomatologi pentru această problemă, iar exceptând gustul neplăcut al acestui procedeu, este un remediu care funcționează foarte bine. Însă, în cazul în care nu funcționează, înseamnă că nu ai folosit cantitatea de sare necesară.

Sarea curată și deshidratează rană pentru a ajută că această să se vindece și amorțește temporar durerea și arsurile create de aftele bucale. Însă, trebuie să știi că la început se va produce o durere destul de mare, însă va fi de scurtă durată, până ce zonă va fi amorțită. Amestecul nu trebuie înghițit, ci după folosire se elimină și se clateste gură ulterior”, explică dr. Andra Custura.

În articolul

Cum poți să tratezi aftele bucale. Trei remedii SIMPLE și EFICIENTE

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x