Cum sa ai succes in fiecare zi: Cinci lucruri pe care oamenii norocosi le fac dimineata

Publicat pe 08.10.2013 la 16:06 Actualizat pe 08.10.2013 la 16:48

Margaret Thatcher se trezea in fiecare dimineata la 5, compozitorul Frank Lloyd Wright, la 4, iar directorul executiv Disney, la 4.30. In afara de succes, acesti oameni mai aveau in comun obiceiul de a incepe ziua cu dreptul, dis-de-dimineata. Pana se dezmeticeau ceilalti, ei isi puteau pune afacerile in ordine, constienti ca vor avea o zi fabuloasa.

Programul lor respecta cinci pasi:

1. Exercitii fizice

Fie ca vorbim de o sesiune de yoga sau de una de cardio, exercitiile fizice iti dau energia necesara pentru a duce la bun sfarsit sarcinile din acea zi. Totodata, asa nu o sa mai ai tentatia de a pleca direct acasa de la munca, fara sa mai treci pe la sala.

2. Traseaza "itinerariul" acelei zile

Dimineata, scrie-ti pe o foaie intalnirile la care trebuie sa ajungi in acea zi si sarcinile pe care trebuie sa le indeplinesti. Netulburata de colegi, vei putea sa iti organizezi mult mai bine ziua de munca, astfel incat sa ai si pauza de masa si cele 10 minute de relaxare dupa sedinta importanta.

3. Ia un mic-dejun sanatos

Te-ai obisnuit sa iei doar o cafea pe stomacul gol dimineata? Incearca sa renunti la acest obicei prost. Ai nevoie de o masa hranitoare pentru a avea energie restul zilei, cu proteine si fibre. Nu strica sa dai drumul si mp3player-ului - melodiile optimiste iti vor ridica moralul.

4. Vizualizeaza ziua respectiva

Cum se crapa de ziua, poti medita asupra obstacolelor pe care le vei avea de depasit in acea zi. Respira profund si vizualizeaza modul ideal in care ai vrea sa se desfasoare lucrurile. Gandeste pozitiv si concentreaza-ti eforturile pe marile prioritati.

5. Incepe ziua cu cel mai dificil proiect

Saptamanal, macar, ti se da un proiect greu sau plictisitor si lung, pe care ai vrea sa il amani cu orice pret. De cele mai multe ori, astepti pana in ultimul moment sa te apuci de el iar atunci il faci in graba si lipsa de idei. Incearca si opusul: apuca-te de el devreme, chiar de dimineata, atunci cand ai mintea odihnita si resursele pentru a-l duce la bun sfarsit.

foto: hepta.ro

În articolul

Cum sa ai succes in fiecare zi: Cinci lucruri pe care oamenii norocosi le fac dimineata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x