Cum să combaţi lipsa de energie specifică sezonului

Publicat pe 04.02.2020 la 17:55 Actualizat pe 04.02.2020 la 18:03

Este foarte important să respecţi orele de somn, să te odihneşti şi să îți păstrezi calmul în fața evenimentelor negative minore. Trebuie să ştii că temperaturile scăzute sunt un factor de epuizare pentru organism, motiv pentru care acesta devine mai vulnerabil în faţa bolilor.

Temperaturile scăzute rimează cu un moral scăzut. Lipsa luminii solare şi frigul pot influenţa considerabil starea de sănătate fizică şi psihică, însă, din fericire, există numeroase metode de a te menţine în plină formă. Poţi să recurgi la terapia pe bază de lumină, să faci puţină mişcare, să te relaxezi, să ieşi cu prietenii şi, de ce nu, să uiţi din când în când de siluetă şi să mănânci ceva ce îţi place foarte mult, chiar dacă este vorba despre un preparat cu multe calorii.

Este foarte important să respecţi orele de somn, să te odihneşti şi să îți păstrezi calmul în fața evenimentelor negative minore. Trebuie să ştii că temperaturile scăzute sunt un factor de epuizare pentru organism, motiv pentru care acesta devine mai vulnerabil în faţa bolilor. Ce poţi face pentru a-ţi conserva energia şi a avea o stare de bună dispoziţie pe timpul iernii?

Învinge oboseala prin mișcare

Când ești extenuată, nu ai forță și nici chef să te ridici pentru a merge pe jos, însă chiar acest lucru trebuie să îl faci. Joggingul este benefic pentru sănătate, pentru că activează circulația sangvină și te vei simți instant mai bine. Pentru a te motiva mai mult, te poți folosi de accesorii telefon precum un smartwatch sau o brățară fitness. Astfel de dispozitive inteligente te ajută nu numai să urmărești numărul de pași pe care îi faci, dar și ritmul cardiac, caloriile consumate și, la nivel general, progresul realizat cu ocazia fiecărui antrenament.


Sportul te poate ajuta să combați stresul, să îți îmbunătățești starea de spirit și încrederea în sine, să produci mai multă dopamină - hormonul fericirii, să dormi bine și să te lupți cu eventuale dependențe, dacă este cazul. Sunt suficiente 10 - 30 de minute de sport zilnic pentru a te elibera de stres și a avea o stare de spirit pozitivă. Nu este nevoie să fie o activitate fizică elaborată, poți să alergi, să pedalezi pe bicicletă - chiar și pe cea de cameră, să faci aerobic sau să dansezi pe muzica de la televizor.

Protejează-te de frig

Pentru a fi în plină formă în timpul iernii, este foarte important să te protejezi de frigul și umezeala de afară. Însă trebuie să știi să te îmbraci inteligent. Atunci când ieși afară, este important să îți protejezi capul, mâinile și picioarele, pentru că sunt cele mai vulnerabile la frig. Trebuie să te îmbraci mai degrabă cu straturi de haine decât cu un singur pulover gros și să folosești materiale naturale, precum lâna, bumbacul și mătasea.

Nu sări peste mese

Și mai ales nu sări peste micul dejun, pentru că acesta te va ajuta să îți începi ziua cu dreptul. Starea de foame și oboseala cresc riscul de a te îmbolnăvi din cauza frigului, pentru că afectează sistemul imunitar. Alimentele pe care trebuie să mizezi sunt cele bogate în vitamine și minerale, precum fructele și legumele, feculentele și peștele gras, pentru aportul de Omega 3. Cantitatea de zahăr trebuie să fie redusă, pentru că provoacă oboseală, dar și îmbătrânire cutanată, diminuând nivelul de colagen și elastină.

Combate stările de depresie și anxietate

Relazează-te. Dă telefonul pe modul silenţios, stinge televizorul, laptopul, îmbracă-te confortabil şi mergi într-o cameră unde este linişte. Te poţi aşeza pe un fotoliu, cu braţele pe mânere şi gâtul sprijinit de spătar. Concentrează-te pe respiraţie şi pe senzațiile din propriul corp şi profită de aceste momente pentru a vizualiza lucruri şi fapte care te binedispun. O astfel de şedinţă de meditație trebuie să dureze minimum zece minute.

Și nu uita că, pentru a fi în formă, trebuie să înveți să trăieşti clipa şi să te bucuri mai mult de prezent.

Sursa foto: Pexels.com

În articolul

Cum să combaţi lipsa de energie specifică sezonului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x