Cum să fii plin de energie de la prima oră a zilei

Publicat pe 20.11.2013 la 08:21 Actualizat pe 20.11.2013 la 09:38

Urăști să auzi acel buzz enervant al ceasului dimineața, dar nu exista nici o cale de a-l evita. Realitatea dură este că dacă nu ești freelancer să lucrezi de acasă sau nu lucrezi de după-amiază, somnul tău va fi întrerupt de alarmă.

Deci, cum poți să arăți treaz dimineața , atunci când simți că ai mai închide ochii pentru doar 2 secunde mai mult ... doar pentru a fi trezit din nou?

A învăța cum să fii alert dimineața te va face mai productiv, iar zilele de lucru vor fi, de asemenea, mult mai eficiente.

Trezește-te acum!

Această soluție nu este cea mai bună, dar mulți cred că a sta mai mult în pat și-a amâna trezirea de 3 ori, se vor trezi treptat. Ce se întâmplă de fapt este contrariul. Indicat este să ieși din pat imediat, să pornești luminile și ferestrele, și apoi să te duci înapoi în pat pentru maxim 5 minute. Acest lucru va face tranziția mai ușoară odată ce te decizi sa te ridici. Când vei vedea lumina zilei vei fi motivat să te ridici și să începi o nouă zi.

Fă un duș rece

După ce ieși din pat, fă un duș rece. Nu sună tentant, dar un duș rapid rece te va întineri și va fi ca echivalentul a câteva ore de somn.

Fii activ imediat

Chiar dacă vrei să începi ziua încet, dacâ ieși din pat și devii activ imediat întreaga zi va continua în acest ritm și vei fi productiv și la locul de muncă.

Fă mișcare

Puțin jogging in jurul blocului, sau câteva exerciții fizice ușoare vor alunga somnolența și îti vor da mai multă energie.

Un mic dejun hrănitor

Ai mai auzit cu siguranță acest lucru și înainte, dar micul dejun este cheia de a începe ziua cu dreptul. Mănâncă un mic dejun sănătos,cum ar fi cereale sau fructe, bea suc, lapte sau cafea, sau mănâncă un baton de cereale, dacă ai nevoie de un plus de energie dimineața. Fructele, legumele și cereale te va menține plin de energie pe tot parcursul zilei.

Nu mânca nimic gras pentru micul dejun dacă nu vrei să te simți greoi și încet pentru tot restul zilei. Evită untul și prăjelile. Omletele sunt gustoase, dar încearcă să folosești cât mai puțin ulei.

Cafea sau ceai

O ceașcă de cafea tare sau un ceai dnegru te pot trezi rapid dimineața. Dar prea multa cofeină te poate face să te simți obosit în cea de-a doua parte a zilei, deci nu exagera. Cafeaua este însă cea mai rapidă soluție pentru a fi alert.

Dormi suficient

Ai fi surprins cât de mult poate conta o noapte de somn bun pentru tine, dar, nu exagera, somnul prea lung nu este benefic și te poate face chiar mai somnoros pentru tot restul zilei. Atâta timp cât dormi 6-8 ore pe noapte, ar trebui să fie de alertă în dimineața și gata pentru o zi la birou .

Poate fi foarte greu uneori să ieși din pat dimineața și să confrunți ce te așteaptă, dar ce energie ai de dimineață poate determina modul în care se desfășoară restul zilei, astfel încât cel mai bine este să o transformi de la prima oră în una productivă.

Foto: hepta.ro

În articolul

Cum să fii plin de energie de la prima oră a zilei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x