Cum tratam sangerarea nazala?
Publicat pe 28.02.2011 la 15:14 Actualizat pe 28.02.2011 la 15:25
Epistaxisul sau sangerarea nazala este un accident obisnuit care apare de obicei ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului. In spatele acestor sangerari se pot afla insa si afectiuni ascunse, care netratate la timp pot duce la complicatii severe.
In timpul unui epistaxis, sangele curge din fosele nazale. Fluxul de sange poate fi incet sau rapid, si poate dura de la cateva secunde pana la zece minute. Sangerarile nazale pot sa apara din nenumarate cauze, situatii in care apare o inflamatie cronica a peretelui vascular sau o lezare mecanică a peretului vascular.
Sangerarea nazala poate fi insa si cauza unor afectiuni cronice. Epistaxisul apare deseori si la copii ca rezultat al unor mici traumatisme cauzate de scobirea in nas sau suflarea nasului.
Dupa oprirea epistaxisului este foarte importanta si prevenirea unei noi sangerari. Deasemenea trebuie evitate suflarea viguroasa a nasului si medicamentele antihistaminice, decongestionante sau alte medicamente cu administrare sub forma de spray nazal. Sangerarile nazale nu trebuie ignorate, pentru ca orice pierdere de sange poate duce la anemie.
Urmareste materialul VIDEO pentru a afla sfaturile medicilor legate de acest subiect!
foto: flickr.com