De ce erau mai sanatoase femeile in urma cu 50 de ani

Publicat pe 22.03.2011 la 15:26 Actualizat pe 22.03.2011 la 15:27

Mancau mai multe grasimi saturate, nu stiau cat de importante sunt vitaminele si nici cat e de periculos fumatul. Si totusi erau mai sanatoase, pentru ca, in lipsa aparaturii moderne, erau obligate sa faca mult mai multa miscare – sustin cercetatorii despre femeile de acum 50 de ani.

Studiul facut de National Obesity Forum din Marea Britanie arata ca in 1951, o femeie casnica ardea intr-o zi cel putin 1.000 de calorii, pentru ca trebuia sa faca mai mult decat sa apese pe un buton pentru a deretica prin casa.

Hainele si vasele erau spalate de mana, matura era principalul ajutor la curatenie, iar pentru gatit, framantau aluatul sau bateau cu telul produsele.

Pe langa faptul ca erau obligate sa faca mai multa miscare in casa, mancau si mai putin. Cercetatorii britanici sustin ca in 1951 o femeie consuma, in medie, 1.818 calorii pe zi, pe cand femeia moderna consuma 2.178 de calorii, din care arde doar 556.

Pe langa treburile pe care le faceau in casa, doamnele de acum 50 de ani erau obligate si sa mearga mult pe jos - sa duca si sa ia copiii de la scoala, sa faca piata, sa alerge si sa plateasca facturi.

Femeia moderna se foloseste de masina pentru a merge la serviciu sau pentru a-si duce copiii la scoala, nu e nevoita sa se invarta prea mult prin piata pentru ca are la indemana aproape tot in hipermarketuri sau poate face o comanda care sa-i vina acasa. Nici faptul ca se duce la cursuri de aerobic sau la „sala" nu o ajuta sa ajunga la suma de calorii pe care o ardeau casnicele pe vremuri.

Daca femeile de acum jumatate de secol erau nevoite sa consume mai multe legume, pentru ca perioada de dupa cel de-al doilea razboi mondial a presupus rationalizari ale hranei, doamnele de azi au la indemana o intreaga gama de produse pe care le pot achizitiona, multe pline de E-uri si cu un numar mare de calorii.


Concluzia cercetatorilor: era mai buna starea de sanatate a doamnelor de acum jumatate de secol.


Citeste si Jurnalul!

FOTO: tikidoll-twitch.blogspot.com

În articolul

De ce erau mai sanatoase femeile in urma cu 50 de ani

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x