De ce este ciocolata atât de benefică digestiei
Publicat pe 23.03.2014 la 13:12 Actualizat pe 23.03.2014 la 15:17
În ultima perioadă de timp tot mai multe studii evidențiază efectele benefice pe care le are ciocolata asupra sănătății. Ea scade nivelul de stres, ajută la pierderea kilogramelor în plus și conține o cantitate de antioxidanți de două ori mai mare decât vinul roșu.
În ultima perioadă de timp tot mai multe studii evidențiază efectele benefice pe care le are ciocolata asupra sănătății. Ea scade nivelul de stres, ajută la pierderea kilogramelor în plus și conține o cantitate de antioxidanți de două ori mai mare decât vinul roșu. Microbii buni ce se găsesc în sistemul digestiv iubesc ciocolata la fel de mult pe cât o adoră papilele tale gustative. Astfel de bacterii pot fermenta și se înmulțesc, producqnd compuși anti-inflamatori, care sunt mai apoi absorbiți in corp și protejează sistemul cardiovascular, reducând astfel riscul de a suferi un infarct. Cei care au condus studiul legat de efectele benefice ale ciocolatei asupra sistemului digestiv, recomandă consumul de pudră de cacao împreună cu prebiotice, pentru a crește numărul bacteriilor bune din stomac și a le distruge pe cele rele. Prebioticile se găsesc în cereale integrale, ceapă și usturoi, dar și în fructe bogate în antioxidanți. Foto: hepta.ro