De ce sunt grasa?

Publicat pe 13.09.2013 la 17:46 Actualizat pe 13.09.2013 la 17:50

Obezitatea este cea mai comuna si cea mai periculoasa boala a seclului XXI. Aceatsa afecteaza milioane de oameni din toata lumea.

Cauzele obezitatii sunt multiple: in timp ce unii dau vina pe predispozitiile genetice, altii sustin ca aceste cauze sunt pur nutritionale caci suntem ceea ce mancam.

Un lucru este sigur insa: primul pas in a ajunge la greutatea normala este nevoie de ambitie si determinare.

Primul pas

Pentru a pierde kilograme este nevoie de atitudine si setare mentala. La urma urmei te lupti cu kilogramele in plus si trebuie sa stii faptul ca doar tu poti controla situatia si nimeni altcineva. De aceea trebuie sa fii pozitiva si sa mergi inainte.

Sa pierzi kilograme nu este un lucru usor, este un proces lung si epuizant, in special daca vrei acest lucru sa se intample in mod natural, sigur si sanatos. Oricum, ai incredere intr-o persoana care a fost obeza toata viata sa: nimic nu se compara cu satisfactia momentului in care te uiti in oglinda si vezi imaginea la care in trecut doar indrazneai sa visezi.

Consulta un medic

Acum, ca ai decis ca e timpul sa pierzi niste kilograme, urmatorul lucru pe care trebuie sa il faci este sa consulti un medic care-ti va evalua starea de sanatate si se va asigura ca vei face acest lucru intr-un mod sanatos.

Este esential sa cauti sprijin medical. Acesta este un pas mare caci implica efort psihic si trebuie sa te asiguri ca nu exista riscuri.

De asemenea medicul poate spune din ce cauza ai acele kilograme in plus: este un lucru pur nutritional sau exista o problema medicala serioasa, cum ar fi glanda tiroida.

Scurta prezentare a obezitatii

Obezitatea afecteaza copiii si adultii, barbatii si femeile. Notiunea de obezitate se refera la cat de gras esti in comparatie cu cat de gras ar trebui sa fii, in acord cu varsta si inaltimea.

Indicele masei corporale sau BMI este cel mai comun instrument pentru a determina daca cineva este supraponderal. Un BMI egal sau mai mare de 25 inseamna ca esti supraponderal, in timp ce un indice egal sau mai mare de 30 inseamna ca esti obez.

Un studiu a scos la iveala faptul ca aproape 3 milioane de oameni din toata lumea mor in fiecare zi din cauza obezitatii sau a bolilor pe care aceasta le genereaza.

Cum spuneam, exista mai multe cauze ale obezitatii: inactivitatea, mancatul in exces, poluarea, drogurile. Si urbanizarea este o cauza a obezitatii. Riscurile asociate cu obezitatea nu mai sunt secrete nimanui: daca esti obez risti sa dezvolti boli de inima, diabet si cancer de san sau colon.

Tarile cu cei mai multi obezi sunt: Statele Unite, Mexis, Marea Britanie, Grecia si Australia.

Un studiu efectuat in 2005 a scos la iveala ca 1,7 milioane de australieni sufera de diabet si aproximativ 8% dintre adulti fac diabet in fiecare an, ceea ce inseamna 275 de adulti in fiecare zi. 19% dintre australieni sufera de boli cardiovasculare.

10 mancaruri pe care trebuie sa le eviti pentru a evita obezitatea:

  1. Pizza
  2. Cartofii prajiti
  3. Cheesburgerii
  4. Dulciurile
  5. Clatitele
  6. Bauturile acidulate
  7. Ciocolata
  8. Puiul prajit
  9. Chipsurile
  10. Pastele si branza

Dietele nu functioneaza deoarece oamenii vor sa piarda multe kilograme intr-un timp destul de scurt, asa ca recurg la diete radicale.

Dietele radicale includ infometarea si mancarea unor alimente cu valoare nutritionala foarte scazuta, alimente ce nu ofera organismului nutrientii, mineralele si vitaminele de care are nevoie. Din acest motiv, multi oameni experimenteaza efectul Yo-Yo odata ce mananca normal.

Fii pregatita sa pierzi in greutate

Acum, ca ai inteles importanta adoptariii unui stil de viata sanatos, este important sa-ti cureti frigiderul si camara. Scapa de toate alimetele grase, arunca inghetata si borcanele de Nutella. Inlocuieste-le cu ovaz, fructe si legume. Nu numai ca vei pierde multe kilograme, dar te vei simti mai bine, vei fi mai energica si vei reduce cantitatea de zahar.

Mai mult, este foarte important sa fii atenta la ceea ce comanzi atunci cand iesi in oras. Trebuie sa te abtii sis a iti spui “Pot sa ma rasfat doar de data asta”, insa tine minte ca nu pacalesti pe nimeni in afara de tine.

Alege o salata cu sos usor in locul pizzei si inlocuieste bauturile gazoase cu limonada. Iti vei multumi mai tarziu. Nu stii cate calorii mananci atunci cand esti la restaurant.

Ultimele randuri

Sa pierzi carteva kilograme nu este o misiune imposibila. Mii de oameni au dovedit ca se poate. Prima data trebuie sa vrei sa pierzi greutate. Unde este vointa, exista o cale!

În articolul

De ce sunt grasa?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x