De cele mai multe ori le aruncăm. Află care sunt părțile cele mai sănătoase ale unor fructe și legume!
Publicat pe 14.08.2015 la 14:49 Actualizat pe 14.08.2015 la 20:53
Fructele și legumele sunt alimente bogate în vitamine și minerale, care ne ajută să funcționăm perfect. În mod normal, suntem obișnuiți să le curățăm de coajă, însă tocmai aceasta este sursa celor mai hrănitoare elemente
Fructele și legumele sunt alimente bogate în vitamine și minerale, care ne ajută să funcționăm perfect. În mod normal, suntem obișnuiți să le curățăm de coajă, însă tocmai aceasta este sursa celor mai hrănitoare elemente.
De exemplu, în anumite zone ale globului kiwi se consumă cu tot cu coajă, la fel și bananele. Curățatul cojii este mai mult asociată cu utilizarea pesticidelor din ultimii ani. Bineînțeles, dacă le cultivați la voi în grădină sunt numai bune de savurat.
Brocoli, de exemplu, este consumat în principal doar pentru flori, însă puteți încerca să fierbeți și frunzele și tulpina pentru a vă bucura de mai multe vitamine.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că pepenele și coaja sa pot îmbunătății circulația. Cum coaja este dificil de consumat ca atare, puteți încerca să o folosiți într-o băutură, după ce ați trecut-o prin blender.