DE ȘTIUT: 4 tipuri de grăsimi pe care trebuie să le introduci în dieta ta
Publicat pe 20.09.2014 la 09:04 Actualizat pe 20.09.2014 la 09:23
În momentul în care începem o dietă sănătoasă, nu este de mirare că vedem mâncarea cu alți ochi.
În momentul în care începem o dietă sănătoasă, nu este de mirare că vedem mâncarea cu alți ochi. Încerci să renunți cu totul la obiceiurile proaste, să ai un echilibru și să lași pentru "altă ocazie" alimentele care ți-ar plăcea, dar care, în egală măsură, ți-ar putea face rău.
Și cu toate astea, nu trebuie să scoți din dieta ta 4 tipuri de grăsimi:
1. Uleiurile - fie că sunt de floarea-soarelui, măsline sau susan, pentru gătit trebuie să le folosești. Unele sunt bogate in vitamina A si E, în timp ce altele vor distribui o doză mai mare de magneziu și clorofilă pentru corpul tau.
2. Nucile - sunt o sursa excelenta de grasimi mononesaturate. Avantajul lor constă în faptul că sunt pline de vitamine. Și se spune că nucile conțin aceleași proteine precum carnea de porc.
3. Măslinele - în salate sunt ideale. Încearcă să cumperi unele cât mai narurale și așa te vei simți sătulă, însă nu vei fi balonată și nici nu vei reține apă.
4. Peștele - somon, ton, crab, alegeți voi! Important este ca, măcar o dată pe săptămână, să aveți o masă la care să-l consumați. Ultimele studii arată că luptă împotriva cancerului, a bolilor cardiovasculare și cele ale sistemului nervos. Veți observa schimbarea imediat!