Dieta anti-cancer cu germeni
Publicat pe 08.04.2014 la 12:05 Actualizat pe 08.04.2014 la 12:07
“Germenii ajută la stimularea ficatului, readucîndu-l la funcţionarea normală. Semnele unor tulburări ale ficatului ar putea include starea de agitaţie, depresie şi frustrare, abdomen umflat, balonare, inflamaţii ce nu-şi găsesc nici o explicaţie”.
“Germenii ajută la stimularea ficatului, readucîndu-l la funcţionarea normală. Semnele unor tulburări ale ficatului ar putea include starea de agitaţie, depresie şi frustrare, abdomen umflat, balonare, inflamaţii ce nu-şi găsesc nici o explicaţie”.
Germenii din seminţe de legume sau cereale conţin la fel de multă vitamina C ca un pahar cu suc de portocale. În germeni, vitaminele A, B, C şi E se găsesc într-o formă foarte uşor asimilabilă.
Germenii ne redau tonusul şi sunt un element esenţial în menţinerea imunităţii, fiind bogaţi în enzime, vitamine şi minerale. Germenii pot fi obţinuţi din seminţe de dovleac, floarea-soarelui, susan, lucernă, mei, grîu, secară, porumb, ovăz, orz, secară, nuci, muguri de pin, linte, fasole, mazăre etc. Aceştia sunt sursă bună de vitaminele A, B, C, E şi minerale: calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc şi seleniu.
Dr Gillian McKeith încadrează germenii în categoria superalimentelor, alături de mei, quinoa, lucernă, aloe vera, orz verde, in, pătrunjel, alge marine, floarea-soarelui, ştevia, alge sălbatice.
“Termenul de germeni se referă în general la seminţe de legume sau cereale care au încolţit de obicei fără ajutorul luminii soarelui sau al solului. Procesul de înmuiere a seminţei activează eliberarea unor enzime adiţionale, care altfel ar fi fost inactive. Prin germinare, sămînţa absoarbe rapid apă (datorită înmuierii) şi se umflă, ajungînd la cel puţin dublul dimensiunii iniţiale. Simultan creşte şi conţinutul său nutritiv”, arată dr Gillian McKeith în volumul “Hrană vie pentru sănătate. 12 superalimente naturale pentru întărirea imunităţii”.
Potrivit dr Gillian McKeith, rezultatul germinării este un superaliment cu cantităţi mari de proteine, vitamine, minerale, pigmenţi de clorofilă şi enzime care s-au multiplicat de la 300% pînă la 1.200%. Mai mult, germinarea duce la o predigerare a seminţei, făcînd ca vitaminele, mineralele, enzimele să fie mai uşor asimilate de către organismul uman. Germenii au un rol deosebit în descompunerea grăsimilor, proteinelor şi a amidonului, stimulînd în acelaşi timp digestia. Totodată, germenii sunt alimente alcaline. Altfel spus, germenii ne ajută să ţinem sub control hiperaciditatea determinată de consumul excesiv de carne, mezeluri, grăsimi. Consumul de germeni contribuie la eliminarea reziduurilor acide din organism, favorizînd procesele naturale de detoxifiere şi prevenind cancerul. “Germenii ajută la stimularea ficatului, readucîndu-l la funcţionarea normală. Semnele unor tulburări ale ficatului ar putea include starea de agitaţie, depresie şi frustrare, abdomen umflat, balonare, inflamaţii ce nu-şi găsesc nici o explicaţie”, notează dr Gillian McKeith.