Dieta care previne depresia: alimente recomandate
Publicat pe 01.12.2010 la 11:00 Actualizat pe 01.12.2010 la 11:07
M-am imprietenit cu notiunea de cura de slabire de la 16 ani cand am incercat prima mea dieta pentru a renunta la 2-3 kilograme. Mi-au trebuit ani de zile sa inteleg ca nu e suficient sa tii o dieta, daca nu reusesti sa mentii un anumit ritm alimentar benefic tie ulterior si daca abia astepti sa scapi de privatiuni ca sa mai gusti un pic din bunatatile la care iti era gandul.
Ce putem manca:
- carne slaba (pui, curcan, vita, porc)
- peste (toate tipurile)
- fructe (de preferat mere, pere, caise, piersici, citrice, fructe de padure, cirese, visine). Evitam : banane, struguri, pepene (au prea mult zahar)
- paine (neagra, graham, hipoglucidica, secara, cereale mixte). Eliminam painea alba
- legume (toata gama posibila)
- lactatele slabe (0,1% sau 1,5% grasime)
- ciocolata neagra 75%
- ceai si cafea neindulcite
Ce consumam ocazional:
Exista alimente pentru care avem slabiciuni, de care ne este pofta din cand in cand. Nu le eliminam de tot, caci ne vom simti frustrati si sansele de a azvarli pe fereastra de tot regimul cresc proportional cu frustrarea. Asa ca ni le permitem, dar OCAZIONAL (o data la doua saptamani). Acestea sunt :
- produsele prajite in ulei
- dulciurile de orice fel (inclusiv mierea. Daca ne e pofta de dulce, mai degraba luam o lingurita de miere decat alt produs cu zahar prelucrat. Daca insa folosim mierea pentru aportul ei nutritiv, pe durata dietei putem folosi produsele naturiste ce contin propolis, polen, laptisor de matca sub forma de capsula).
- mezelurile
- lactatele grase (untul, laptele integral, branza grasa, smantana)
- produsele preparate in prea multa grasime (mancaruri gatite, grele)
- fast food
- bauturi alcoolice (incetinesc metabolismul)
- bauturi acidulate dulci din comert
- maioneza, ketchup, sosuri grase pentru salata
Citeste si Sfatul Parintilor
Sursa foto: deffki-ambiv.info