Dieta „magică” South Beach te pregăteşte pentru plajă

Publicat pe 26.05.2014 la 10:10 Actualizat pe 26.05.2014 la 10:13

Descoperită accidental de către cardiologul american Arthur Agatston, Dieta South Beach a devenit un adevărat trend în rândul persoanelor interesate de metode sănătoase şi rapide de slăbit.

Descoperită accidental de către cardiologul american Arthur Agatston, Dieta South Beach a devenit un adevărat trend în rândul persoanelor interesate de metode sănătoase şi rapide de slăbit.

Pentru persoanele care îşi propun să slăbească, dar nu au timp şi se abat involuntar de la regulile unui stil de viaţă sănătos, există o variantă foarte avantajoasă ce te ajută să slăbeşti rapid şi sănătos.

Pe parcursul dietei (Faza 1 sau Faza 2), cei care optează pentru această variantă comodă şi simplă, primesc în fiecare dimineaţă preparatele proaspete şi gustoase gătite pe baza renumitului regim South Beach, pentru întreaga zi (3 mese şi 2 gustări).

Avantajele dietei South Beach
- preparatele sunt gătite numai cu ingrediente naturale, proaspete, care satisfac poftele, lucru greu de obţinut când ţinem o dietă
- dispare grija alegerii alimentelor separat de cele pentru restul familiei
- dispare grija gătitului şi te simţi răsfăţată deoarece altcineva găteşte pentru tine
- dispare tentaţia de a alege produsele interzise de pe rafturile magazinelor, în căutarea alimentelor pentru meniul zilnic
- timpul petrecut în supermarket-uri sau pieţe, în căutarea alimentelor potrivite, poate fi valorificat prin activităţi de relaxare şi distracţie alături de familie şi prieteni


Despre Dieta South Beach
Descoperită accidental de către cardiologul american Arthur Agatston, Dieta South Beach a devenit un adevărat trend în rândul persoanelor interesate de metode sănătoase şi rapide de slăbit. Dr. Agatston a observat că regimul pe care îl recomanda pacienţilor, pe lângă rolul iniţial de a îmbunătăţi funcţiile inimii, îi ajuta pe aceştia să piardă rapid din greutate. Deoarece nu presupune eliminarea tuturor alimentelor din meniu şi nu obligă la înfometare, dieta este şi un mod eficient de a-ţi regla organismul, de a atinge confortul fizic dorit, menţinându-l în continuare cu eforturi minime.
Persoanele care ţin acest regim pot da jos între 4 şi 7 kilograme încă din primele 2 săptămâni, fără să sufere de foame. Datorită alimentaţiei echilibrate, senzaţia de saţietate este prezentă pe tot parcursul dietei.
Regimul funcţionează indiferent dacă persoana care-l ţine face sau nu mişcare în mod regulat. Fără îndoială, pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos, exerciţiile fizice sunt recomandate, acestea accelerând metabolismul şi sporind eficienţa dietei.
Ca orice dietă, şi Dieta South Beach cuprinde mai multe faze. iar dacă ţi se pare complicat de preparat acasă, există soluţii.


Faza 1
Durează două săptămâni, perioadă în care sunt eliminate din meniu zaharurile şi făinoasele, fiind selectate doar alimente cu indice glicemic redus. Se consumă carne slabă şi peşte la grătar, legume la abur, brânzeturi slabe şi salate, gustări pe bază de nuci şi preparate cu grăsimi sănătoase - cum este uleiul de măsline. Dacă este respectată în detaliu, faza 1 are cel mai mare impact asupra greutăţii, pe parcursul celor 14 zile putând fi pierdute până la şapte kilograme, în funcţie de organism.


Faza 2
Se întinde pe o perioadă mai îndelungată (2-3 luni), în funcţie de greutatea dorită în final. Regimul continuă, permiţând reintroducerea în alimentaţie a anumitor produse interzise în prima fază – fructe, ciocolată neagră, pâine, paste făinoase, orez, cereale, cartofi. Pe parcursul acestei faze, scăderea în greutate continuă, în general, cu pierderea a 0,5 – 1 kg pe săptămână.


Faza 3
Faza a treia este faza de menţinere, care poate dura tot restul vieţii. În această etapă de întreţinere deja nu mai este vorba despre un regim, ci despre un mod de viaţă. Se vor consuma mâncăruri obişnuite, în porţii normale.
Regimul South Beach nu impune socoteli în grame, calorii sau alte unităţi de măsură. Porţiile trebuie să fie echilibrate, suficient de mari pentru a potoli foamea, dar nu mai mult decât atât.


Exemplu de meniu pentru Faza 1:


Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Dieta „magică” South Beach te pregăteşte pentru plajă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x