Dieta mediteraneana diminueaza riscul de diabet

Publicat pe 18.10.2010 la 13:26 Actualizat pe 18.10.2010 la 10:31

dieta mediteraneana

Adultii in varsta care tin o dieta mediteraneana ar putea sa-si diminueze riscul de diabet tip II, fara sa fie nevoiti sa calculeze calorii sau sa slabeasca.


La studiu au participat 418 adulti din Spania, iar cercetatorii au descoperit ca cei care urmau o dieta mediteraneana aveau mai putine sanse de a face diabet, decat cei care tineau o dieta saraca in grasimi.


Studiul publicat in revista de specialitate Diabetes Care, confirma descoperirile facute in urma cu ceva timp de acelasi grup de cercetatori si anume ca dieta mediteraneana este mai sanatoasa si decat slabirea. Constance Brown-Riggs este de parere ca studiul sustine dieta recomandata la ora actuala pentru persoanele cu diabet, dupa cum informeaza Reuters.


Dieta mediteraneana este bogata in legume, cereale cu fibre, peste si diverse alimente ce contin grasimi nesaturate, in special ulei de masline si nuci. Cu toate acestea, oamenii nu ar trebui sa renunte la a face sport si nici la numararea caloriilor.


Cei 418 subiecti aveau varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani si prezentau cel putin trei factori de risc pentru boli de inima - tensiune crescuta, fumat sau probleme cu greutatea.


Subiectii au fost rugati sa tina o dieta la intamplare, din cele trei prezentate - o dieta mediteraneana, bazata pe consumul de ulei de masline, o alta dieta mediteraneana care se concentra pe consumul de grasimi polinesaturate sau o dieta cu grasimi putine.


Nimeni nu a fost nevoit sa reduca numarul de calorii consumate sau sa faca mai mult sport. Dupa patru ani, 10% din participantii care tineau dieta numarul doi aveau diabet, in comparatie cu 18% din grupa cu dieta numarul trei.


In momentul in care subiectii care au facut si care nu au facut diabet au fost comparati, s-a descoperit ca nivelul de exercitii fizice si greutatea corporala erau la fel.


Persoanele din cel de-al treilea grup, care nu au facut diabet, au pierdut cateva kilograme, insa cele care au facut diabet, s-au ingrasat.

Citeste si Intact News

Sursa foto: stylisheve.com

În articolul

Dieta mediteraneana diminueaza riscul de diabet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x