Dieta Tahiti - regimul de slăbit plin de gust și savoare

Publicat pe 11.03.2014 la 11:40 Actualizat pe 11.03.2014 la 11:44

Dieta Tahiti se bazează foarte mult pe resursele vechii gastronomii locale, având o savoare exotică și discretă, câtă vreme condimentele autohtone nu sunt chiar atât de picante.

Dieta Tahiti se bazează foarte mult pe resursele vechii gastronomii locale, având o savoare exotică și discretă, câtă vreme condimentele autohtone nu sunt chiar atât de picante.

Dacă privești pânzele lui Gauguin, lucrate începând cu 1891 în Tahiti, ultima „casă” a artistului, vei vedea că localnicii - și mai ales localnicele – nu erau nici pe vremea lui niște silfide. Dar nici de obezitate nu sufereau. Cum au ajuns tahitienii să ia în greutate? Atunci când hamburgerii, biscuiții, băuturile carbogazoase s-au „infiltrat” în alimentația lor tradițională, bazată pe preparate simple, în special din pește, legume și verdețuri.

În urmă cu câțiva ani, însă, o profesoară americană de dans plecată – ca și Gauguin, odinioară – să exploreze frumusețile insulei și-ndrăgostită definitiv de ea, este înspăimântată de numărul tot mai mare de obezi și hotărăște să se implice în regăsirea echilibrului (cântarului) insularilor. Așa apare Regimul Tahitian, o dietă bogată în proteine naturale, care exploatează alimentația ancestrală a insulei din arhipelagul Marchizelor. Regimul îl urmează ea însăși cu strictețe, ori de câte ori i se pare că limba cântarului se mută prea repede spre dreapta (fiecare kilogram în plus e un semnal de alarmă) și îl recomandă tuturor cursanților ei, pentru că, alături de dans (sau de orice fel de mișcare – jogging, fitness) poate readuce corpului subțirimea, zveltețea, frumusețea.

Dieta Tahiti se bazează foarte mult pe resursele vechii gastronomii locale, având o savoare exotică și discretă, câtă vreme condimentele autohtone nu sunt chiar atât de picante.

Pentru meniul principal sunt necesare multe fructe, legume, peşte, foarte puţină carne şi grăsimi, iar zahăr, deloc.

Ce este specific regimului Tahiti este faptul că ne ajută să revenim la obiceiul de a mânca produse crude, neprelucrate, care n-au trecut prin nici un proces industrial. De altfel, punctul forte al regimului îl reprezintă consumul de produse crude, în special peşte, ceea ce ne asigură un aport substanţial de nutrienţi valoroşi. De asemenea, regimul folosește foarte mult ierburile aromate proaspete, vanilia, nuca de cocos, ceea ce face ca revenirea la greutatea la normală să nu însemne un chin.

De ce este atât de iubit Regimul Tahiti? Pentru că nu este unul de durată. În doar patru zile poți slăbi 2-3 kilograme, iar dieta poate continua liniștit până când ajungi la silueta pe care ți-o dorești, pentru că, spre deosebire de dietele fade pe care le cunoști, aceasta este plină de gust și savoare.

Care sunt avantajele Dietei Tahiti?

1) Aport important de proteine sărăce în grăsimi, de fibre, de vitamine şi de minerale.

2) Inclusiv gurmanzii se vor ridica de la masă sătui. Pentru că au liber la nucă de cocos, la peşte marinat în ierburi aromate, la fructe zemoase...

3) Este şi un mod de revenire la obiceiurile alimentare sănătoase dacă ţinem seama că reducem grăsimile de origine animală, înlocuim zahărul cu alte ingrediente hipocalorice, că punem la loc de cinste pe masa noastră legumele şi fructele în defavoarea biscuiţilor, produselor de patiserie etc.

4) Nici o clipă nu ai impresia că eşti obligat să respecţi regulile unui regim sever, ci mai degrabă că te afli într-o excursie pe o insulă exotică.

În ce constă Dieta Tahiti?

Peşte, carne slabă, carne de pasăre, ouă, lactate degresate sau echivalentele acestora din soia. La fiecare masă, veţi avea o singură porţie, în principal preparată din legume verzi, crude. Fructele fac desertul. Avocado, laptele şi nuca de cocos sunt folosite pentru pregătirea alimentelor prin fierbere, la cuptor, niciodată prăjite. Se va face risipă de zeamă de lămâie, usturoi, verdeţuri..., care oferă savoare sosurilor şi salatelor...

Apa, ceaiul verde, cafeaua, infuziile de plante sunt băuturile permise, care ajută la hidratare, dar şi la eliminarea toxinelor.

Renunțați la dulciuri. Fără zahăr ascuns în compoturi, iaurturi, dulciuri, răcoritoare îndulcite, ciocolată. Un secret: mai mult zahăr, mai multă poftă de a mânca. Este ceva hormonal. Or, scopul acestui regim este de a pierde gustul pentru dulciuri şi, astfel, de a renunţa la păcătosul obicei de a ronţăi tot timpul, susţine autoarea regimului Tahiti.

Când ești într-o vizită sau la restaurant, și nu poți alege întru totul ceea ce mănânci, ține mpcar cont de câteva reguli: ocoliește cartofii, orezul, tartinele cu somon afumat, pateul din ficat de pasăre, ouăle umplute, salatele de creveţi... În schimb, alege cu ochii închişi peşte cu sosuri preparate din ierburi şi legume verzi, la desert salată de fructe, sorbet. Şi, întotdeauna, la sfîrșit se va bea o infuzie de plante.

Cum funcționează?

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Dieta Tahiti - regimul de slăbit plin de gust și savoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
De unde putem cumpăra cireşe mai ieftine? Aici kilogramul fructelor de mai este chiar şi de trei ori mai mic decât în pieţe
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x